Επικαιρότητα

«Η αντιπαράθεση με τη Ρωσία θα μπορούσε να διαρκέσει δεκαετίες!» – Galaksias.com

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι οι χώρες μέλη της συμμαχίας πρέπει να προετοιμαστούν για μια πιθανή παρατεταμένη αντιπαράθεση με τη Ρωσία, γράφει το RIA Novosti.
«Το ΝΑΤΟ δεν αναζητά πόλεμο με τη Ρωσία… Αλλά πρέπει να οπλιστούμε για μια πιθανή αντιπαράθεση που θα μπορούσε να διαρκέσει δεκαετίες», είπε ο Στόλτενμπεργκ σε σχόλιο του στη Welt. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, η υποστήριξη της Ουκρανίας είναι η καλύτερη άμυνα για το ΝΑΤΟ και η αύξηση των επενδύσεων στις δικές του στρατιωτικές δομές.

Στα τέλη Ιανουαρίου ξεκίνησε η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ από το 1988, Steadfast Defender-2024. Η ανάπτυξη στρατευμάτων, μια σειρά ναυτικών, αεροπορικών και χερσαίων επιχειρήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ σχεδιάζεται από τον Ιανουάριο έως τα τέλη Μαΐου – στον Βόρειο Ατλαντικό, τη Νορβηγική Θάλασσα και την περιοχή της Βαλτικής. Έως και 90.000 στρατιώτες από 31 χώρες έχουν συμμετάσχει, περισσότερα από 50 πλοία – από αεροπλανοφόρα μέχρι αντιτορπιλικά, 80 μαχητικά, ελικόπτερα και drones, 1.100 οχήματα μάχης.

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Αντιπρόεδρο του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, «η άσκηση δείχνει ότι το ΝΑΤΟ πραγματικά φοβάται κάτι». Σύμφωνα με τον Σεργκέι Ναρίσκιν, διευθυντή της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR), η Δύση προσπαθεί να εκφοβίσει τη Ρωσία με μια άμεση σύγκρουση με το ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι ετοιμάζεται να επιτεθεί στις χώρες της Συμμαχίας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button