Κόσμος

Τέσσερις νεκροί από πλήγμα drone σε κοίτασμα φυσικού αερίου του Κουρδιστάν – Galaksias.com

Τέσσερις εργαζόμενοι από την Υεμένη σκοτώθηκαν την Παρασκευή από πλήγμα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που είχε στόχο το κοίτασμα φυσικού αερίου Χορ Μορ του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της αυτόνομης περιοχής, ο Πεσάουα Χαουραμανί.

“Τέσσερις εργαζόμενοι από την Υεμένη σκοτώθηκαν και σημαντικές ζημιές σημειώθηκαν στο κοίτασμα, οι οποίες θα οδηγήσουν σε ελλείψεις ηλεκτρικού ρεύματος”, δήλωσε ο αξιωματούχος σύμφωνα με ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Αυτές οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν”, τόνισε, καλώντας τις ομοσπονδιακές αρχές του Ιράκ “να βρουν τους δράστες αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας και να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη”.

Ο πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν, ο Νετσιρβάν Μπαρζανί, δήλωσε ότι “αυτές οι επιθέσεις θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα της χώρας”.

“Τα ενδιαφερόμενη μέρη στους κόλπους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης πρέπει να κάνουν το καθήκον τους για να αποτρέψουν αυτές τις επιθέσεις και να βρουν τους δράστες”, υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά το παρελθόν, Κούρδοι πολιτικοί κατήγγειλαν τις σποραδικές επιθέσεις που είχαν στόχο το κοίτασμα Χορ Μορ, υποδηλώνοντας ότι πίσω από αυτές είναι ένοπλες φιλοϊρανικές φατρίες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button