Κόσμος

Ντέρμπι σε Λεωφόρο και Νέα Φιλαδέλφεια – Galaksias.com

Δύο σπουδαία ντέρμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των Play Off του πρωταθλήματος της Super League, καθώς η πρωτοπόρος ΑΕΚ υποδέχεται τον τέταρτο Ολυμπιακό και ο τρίτος Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Μετά την επικράτηση στο Νέο Φάληρο στο ντέρμπι «αιωνίων» (1-3), ο Παναθηναϊκός μπήκε ξανά γερά στο κόλπο του τίτλου. Οι «πράσινοι» ευελπιστούν να παραμείνουν σε απόσταση βολής από την κορυφή κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ που, ωστόσο, έχει ανεβασμένη ψυχολογία έπειτα από την ανατροπή επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και την πρόκριση στα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είχαν συναντηθεί και στα ημιτελικά του Κυπέλλου, με το «τριφύλλι» να παίρνει δραματική πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι στο ματς της Λεωφόρου.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή, έπειτα από το επιβλητικό πέρασμά της από τη Λαμία (0-4) – σε συνδυασμό με τη νίκη του Άρη στην Τούμπα – και φιλοδοξεί να παραμείνει εκεί. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ένα crash test για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα που στην OPAP Arena για το πρωτάθλημα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμη τους «ερυθρόλευκους». Οι οποίοι παίζουν ένα από τα τελευταία χαρτιά τους για να μείνουν «ζωντανοί» στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος έπειτα από την ήττα από το «τριφύλλι». Παράλληλα, όμως, θα έχουν και ανεβασμένο ηθικό έπειτα από την απίθανη πρόκριση στους «8» του UEFA Europa Conference League, πετυχαίνοντας έξι γκολ επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Στου Χαριλάου, τέλος, Άρης και Λαμία θα δώσουν το δικό τους, ξεχωριστό αγώνα. Οι «κίτρινοι» του Άκη Μάντζιου συνεχίζουν την προετοιμασία τους ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας – στις 18 Μαΐου κόντρα στον Παναθηναϊκό – έχοντας πάρει… φόρα από τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (0-1). Οι Φθιώτες του Λεωνίδα Βόκολου, από την άλλη, προσπαθούν να διασκεδάσουν όσο περισσότερο μπορούν τη συμμετοχή, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στη διαδικασία των Play Off. Η Λαμία, πάντως, δεν ηττήθηκε φέτος από τον Άρη, παίρνοντας 2-2 στη Θεσσαλονίκη και κερδίζοντας 1-0 στο «Αθανάσιος Διάκος» – ήταν το… κύκνειο άσμα του Τόλη Τερζή και το έναυσμα για την επιστροφή του Μάντζιου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των Play Off του πρωταθλήματος της Super League:

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

18:00 «Απόστολος Νικολαΐδης» Παναθηναϊκός–ΠΑΟΚ (Cosmote Sport 2)

20:30 OPAP Arena ΑΕΚ–Ολυμπιακός (Cosmote Sport 1)

20:30 «Κλεάνθης Βικελίδης» Άρης–Λαμία (Novasports Prime)

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button