ΕνημέρωσηΠολιτική

Εγώ έκλεισα τα μάτια στον Ανδρέα Παπανδρέου – Galaksias Portal News

Τις τελευταίες στιγμές που έζησε στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου πριν ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ αφήσει την τελευταία του πνοή, στις 23 Ιουνίου 1996 περιέγραψε ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης βρέθηκε χθες (26.02.2024) καλεσμένος στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, «Στιγμές» στο ΟΝΕ και μίλησε μεταξύ άλλων, για τη μοιραία στιγμή που ο Ανδρέας Παπανδρέου έφυγε από τη ζωή.

«Το βράδυ εκείνο είχα πάει με τον Νίκο τον Αθανασάκη, που ήταν γραμματέας Τύπου του ΠΑΣΟΚ και μας είχε καλέσει να πάμε στο σπίτι για να συζητήσουμε το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου ο ίδιος είχε την πρόθεση να συμμετάσχει και να κάνει μια ομιλία, πεντάλεπτη, γιατί ήταν αδύναμος. Αυτή η ομιλία είχε γραφτεί από τον Νίκο Αθανασάκη. Την γνώριζα κι εγώ. Και πήγαμε στο σπίτι», είπε και συνέχισε.

«Εκεί, ως συνήθως ήταν και κάποιοι άλλοι, επομένως δεν μπορούσαμε να συζητήσουμε. Μας είπαν καθίστε στο φαγητό και καθίσαμε. Κάποια στιγμή ο Ανδρέας σηκώθηκε και είπε “με συγχωρείτε πολύ, εγώ θα αποχωρήσω”. Αποχώρησε και το εντυπωσιακό ήταν πως μας πλησίασε έναν έναν και χαιρέτησε δια της χειραψίας και την στιγμή που θα πήγαινε να… χαθεί στην πόρτα του δωματίου που θα πήγαινε να αναπαυθεί γύρισε και μας χαιρέτησε όλους μαζί με το γνωστό του τρόπο.

Κι εμείς οι άλλοι, ήταν και κάποιοι γιατροί και κάποιοι φίλοι και καθίσαμε λίγο ακόμα. Κάποια στιγμή η γιατρός που ήταν στο πόδι του Κρεμαστινού ήρθε ταραγμένη και είπε ότι ο πρόεδρος δεν είναι καλά. Υπήρξε ταραχή μεγάλη. Εγώ μπήκα με έναν γιατρό στο δωμάτιο του Ανδρέα. Ο γιατρός μου ζήτησε να τον βοηθήσω για να προσπαθήσει να κάνει ανάνηψη. Βγάλαμε τα ρούχα από τον πρόεδρο, ο γιατρός έκανε μαλάξεις ειδικές για να γίνει ανάνηψη. Είχε και το μηχάνημα του καρδιογραφήματος και η γραμμή ήταν ευθεία, που σημαίνει ότι είχε έρθει το τέλος. Δεν μπορούσε να γίνει ανάνηψη. Στο τέλος ο γιατρός εμφανώς στεναχωρημένος βγήκε από το δωμάτιο κι έμεινα εγώ με τον Ανδρέα, νεκρό πλέον. Του έκλεισα τα μάτια».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button