Κόσμος

Αν δεν λάμψει η αλήθεια θα γίνει νέο κακό – Galaksias.com

Η Επιτροπή έκανε δεκτή την αναφορά και το ζήτημα παραπέμπεται για γνωμοδότηση στην Επιτροπή Ελευθεριών και Δικαιοσύνης και στην Επιτροπή Μεταφορών.

Το θέμα συζητήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, «ανοίγοντας» κατ’ αυτόν τον τρόπο έναν ακόμη ευρωπαϊκό δρόμο που φέρνει τους συγγενείς των αδικοχαμένων 57 ψυχών πιο κοντά στη δικαίωση.

Συγκλονιστική νέα ομιλία Καρυστιανού

Η Μαρία Καρυστιανού, στα μέσα Φεβρουαρίου, εκ μέρους του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, κατέθεσε αναφορά στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η φωνή μας ενώθηκε μαζί με αυτήν 1,3 εκατ. Ελλήνων, μέσω του διαδικτυακού ψηφίσματος (σ.σ. για άρση της βουλευτικής ασυλίας πολιτικών προσώπων). Πέντε μέρες μετά τη σύγκρουση, μάζεψαν τα συντρίμμια και μπάζωσαν τον χώρο, δεν άφησαν κανένα στοιχείο», υπογράμμισε αρχικά μεταξύ άλλων η κυρία Καρυστιανού, μιλώντας από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Βρισκόμαστε εδώ ως Ευρωπαίοι. Όχι ως ικέτες, αλλά ως πολίτες με αυτονόητα δικαιώματα. Απευθυνόμαστε με εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που και ενδιαφέρονται και μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Ευχαριστούμε θερμά, λοιπόν, την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου που ορθά και νηφάλια συναισθάνθηκε το κατεπείγον και μας δέχθηκε στη σημερινή ακρόαση.

Αυτό που μας οδήγησε σήμερα εδώ, είναι μία αλληλουχία κακών χειρισμών και μεθοδεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών μας και την αξιοπρέπεια των θυμάτων που επιβίωσαν. Ουσιαστικά, παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου.

Υπήρξε συγκάλυψη. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο ελληνικός σιδηρόδρομος είναι όσο ασφαλής γίνεται. Οπότε, παραδέχεται ότι δεν είναι απολύτως ασφαλής και είναι εντάξει με αυτό.

Δεν έχουμε εθνική ασφάλεια, ούτε κανόνες. Ακόμη και μετά το δυστύχημα, όπως λέει η ευρωπαϊκή οδηγία, ο νόμος δεν εφαρμόσθηκε ποτέ. Η διαδικασία ανάκρισης στην Ελλάδα μας δίνει τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια δε θα λάμψει για ακόμη μία φορά.

Αν όχι, όμως, θα συμβεί ξανά το κακό. Σας παραθέτουμε τρία αιτήματα: Να προστατεύσετε το Κράτος Δικαίου και να φροντίσετε για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ακεραιότητας των συγκοινωνιών.

Με λίγα λόγια, σήμερα μάς έφερε εδώ η απελπιστική κατάρρευση της εμπιστοσύνης που βιώνουμε στην Ελλάδα αναφορικά με την ορθή λειτουργία των θεσμών», σημείωσε ακόμη, με τους ευρωβουλευτές να «ξεσπούν» σε χειροκροτήματα μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της.

Ολόκληρη η ομιλία της εδώ:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

Την ώρα που η κυρία Καρυστιανού μιλούσε στο Ευρωκοινοβούλιο, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Μαζί τους και πολλοί άλλοι απλοί πολίτες που στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος ζητούν τη δικαίωση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button