Επικαιρότητα

Τραγικό εργατικό δυστύχημα με πενηντάχρονο οικοδόμο – Galaksias.com

Κατέληξε τελικά πριν από λίγη ώρα ο 50χρονος οικοδόμος που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια εργασιών τοποθέτησης πάνελ στο Κλειστό Γυμναστήριο Σάμου.

Αρχικά μεταφέρθηκε εσπευσμένα με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Σάμου ενώ, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, μπήκε στην εντατική και θα μεταφερόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι ο 50χρονος κατέληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας, κατά τη διάρκεια της πτώσης από μεγάλο ύψος, υπέστη πολλαπλά κατάγματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, αναφέροντας πως, από την πρώτη στιγμή, κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου έκανε αυτοψία στο χώρο, πήγε στο νοσοκομείο και συνομίλησε με τους συναδέλφους του τραυματία, ενώ έκανε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Χίο, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι στην Σάμο υπάρχει Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια, αλλά το συγκεκριμένο τμήμα βρίσκεται στη Χίο με μόλις 3 επόπτες για όλο το Βόρειο Αιγαίο. «Άλλος ένας συνάδελφός μας δεν γυρνάει σπίτι του σήμερα, συνέχεια των πολλών περιστατικών που έχουν συμβεί στο νησί μας! Ένα χρόνο πριν μάλιστα στο άλλο κλειστό γυμναστήριο στο Βαθύ πάλι ένας συνάδελφος οικοδόμος είχε χτυπήσει μετά από πτώση από σκαλωσιά, γιατί δεν υπήρχαν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για την εκτέλεση των εργασιών που έκανε” τονίζεται στην ανακοίνωση. Και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου συνεχίζει: “Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνονται με τον πιο τραγικό τρόπο όλες οι επισημάνσεις και καταγγελίες μας για το σε τι συνθήκες εργάζονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. Δε φταίει η «κακιά η ώρα», αλλά το ότι τα μέτρα και τα μέσα προστασίας της ζωής μας θεωρούνται κόστος ή πολυτέλεια. Δε γίνεται σε ένα έργο του Δημοσίου με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της τάξης του 1,2 εκ ευρώ, να μη λαμβάνονται στοιχειώδη μέτρα προστασίας και ασφάλειας» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους και ζητούν άμεσα να πραγματοποιηθεί έλεγχος για την υγιεινή και ασφάλεια του χώρου, τα μέτρα και τα μέσα προστασίας της εταιρείας, καθώς και των αιτιών του δυστυχήματος”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button