Τρόπος Ζωής

Πάθαινα κρίσεις πανικού, είχα φοβίες – Galaksias Portal News

«Μια μέρα μου έδωσε λεφτά η Κατερίνα Στανίση και της απάντησα πως “δεν θέλω λεφτά”». Η Ελένη Βιτάλη μίλησε για την επταετή αποχή της εξαιτίας της εξάρτησής της σε υπνωτικά χάπια.

Για πολλά χρόνια, η Ελένη Βιτάλη, μια από τις μεγαλύτερες φωνές στην Ελλάδα, επέλεξε να μείνει μακριά από το πάλκο. Ήταν η εποχή που είχε εθιστεί σε υπνωτικά χάπια και είχε επιλέξει την εποχή γιατί φοβόταν μην… «πω καμιά κοτσάνα όταν ήμουν υπό επήρεια».

«Τότε, στις αρχές, βαρέθηκα πολύ. Δεν είχα και τα μέσα, έπρεπε να παίρνω ένα μπουζούκι για να κάνω πρόβες, να αφήνω το παιδί και τα λοιπά. Σιγά σιγά όμως άνοιξε η πόρτα και άλλαξε όλο αυτό», είπε αρχικά στον Θανάση Αναγνωστόπουλο και τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου η Ελένη Βιτάλη, όταν το απόγευμα της Παρασκευής (19.01.2024) βρέθηκε καλεσμένη στο Στούντιο 4.

Και συνέχισε η σπουδαία ερμηνεύτρια: «Στην επταετή αποχή από τα πράγματα με βόλεψαν πολύ τα χάπια του ύπνου. Με βόλεψαν στην αρχή γιατί… ο διάολος έτσι έρχεται, δεν θα σου πει “είμαι ο διάολος με τα κέρατα” γιατί θα φύγεις!

Μου δίνει μια κοπέλα ένα χάπι, “με αυτό θα κοιμηθείς” μου είπε όταν εγώ είχα να κοιμηθώ τέσσερις μέρες. Ήταν η πρεμιέρα και μετά είχα μεγάλη υπερένταση. Όπως το πίνω, όμως, έμεινα στα χέρια του άντρα μου.

Μετά είχαμε συναυλία με τον Σπανουδάκη και πήγαμε στην Χίο μαζί και με την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Τραγουδήσαμε και ήταν εκεί ένας πολύ φίλος μας και ένα παλικάρι. “Δεν θα το πάρω το χάπι γιατί είμαι καλά, μην μου έρθει καμιά νύστα” είπα πριν ανέβω στο πάλκο και καταλαβαίνω ότι πήγαινα πίσω πίσω και είχα μια ανασφάλεια.

Πάμε να φάμε, σκεφτόμουν τι έπαθα και ένα παιδί από την παρέα μού είπε “Ελένη, μήπως άλλαξες κάποιο χάπι; Κάτι;”. Του είπα τι έπαιρνα και μου απάντησε πως “έμπλεξες με το χειρότερο πράγμα της ζωής σου”.

Από τότε λοιπόν δεν δούλεψα γιατί πραγματικά δεν ήθελα. Έρχονταν φίλοι στο σπίτι, μια μέρα μου έδωσε λεφτά η Κατερίνα Στανίση και της απάντησα πως “δεν θέλω λεφτά, ματάκια μου, έχω. Κρατιέμαι γιατί δεν είμαι καλά! Να σου γράψω τραγούδι, ναι, αλλά δεν είμαι καλά”. Θέλω πάντα να είμαι καλά για να τραγουδήσω.

Πάθαινα κρίσεις πανικού και τέτοια, άρχισα να με πιάνουν μετά όλα αυτά. Φοβίες. Έκανα πάρα πολλές προσπάθειες για να σταματήσω τα χάπια, συνήθως όμως ήταν αποτυχημένες αφού συνέχιζα μετά. Μπορεί να τα σταματούσα για παράδειγμα για δέκα μέρες αλλά έπαιρνα κάποια αντίστοιχα.

  

Καταλάβαινα ότι δεν ήμουν καλά και γι’ αυτό δεν δούλευα. Το αποδέχθηκα το πρόβλημα γιατί ήξερα πως μπορεί να βγω να τραγουδήσω και να πω μια κοτσάνα όταν θα είμαι υπό την επήρεια. Αν δεν το έπαιρνα καθόλου, θα είχα τρέμουλο οπότε και δεν δούλευα» συμπλήρωσε η Ελένη Βιτάλη.

To άρθρο Η Ελένη Βιτάλη για τον εθισμό στα χάπια: Πάθαινα κρίσεις πανικού, είχα φοβίες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button