Επικαιρότητα

«Η Ουκρανία κινδυνεύει να χαθεί αν δεν γίνει μια …ουδέτερη ζώνη» – Galaksias.com

Η πιο ιδανική επιλογή για την Ουκρανία είναι να γίνει μια ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε συνομιλία με τον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σούσελ, όπως αναφέρει το Μαντίνερ .

“Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας σημείωσε ότι η γεωγραφική θέση της Ουκρανίας θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Για αυτούς, ως άμεσους γείτονες της Ρωσίας, το ιδανικότερο πράγμα θα ήταν να γίνει ζώνη ασφαλείας και να λάβουν εγγυήσεις ασφαλείας”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, εάν αυτό δεν συμβεί, τότε οι Ουκρανοί μπορεί να χάσουν τη χώρα τους, αφού η Μόσχα δεν θα συμφωνήσει ποτέ με την ένταξη της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας στο ΝΑΤΟ. Σημείωσε επίσης ότι δεν βλέπει απειλή ρωσικής επίθεσης σε κανένα μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Τον Φεβρουάριο, ο Ούγγρος πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η στρατηγική της ΕΕ για την Ουκρανία είχε αποτύχει όχι μόνο στο πεδίο της μάχης, όπου «η κατάσταση είναι καταστροφική», αλλά και στην πολιτική. Επιπλέον, ο Όρμπαν πιστεύει ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να νικήσουν τα ρωσικά στρατεύματα, ανεξάρτητα από το πόσα όπλα και στρατιωτική βοήθεια παρέχει η Δύση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button