ΕνημέρωσηΟικονομία

Πολυεργοδοτικό ΤΕΑ σχεδιάζει ο Σύνδεσμος Ανώνυμων Εταιρειών και Επιχειρηματικότητας – Galaksias Portal News

Την δημιουργία πολυεργοδοτικού Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης για το προσωπικό των μελών του, σε συνεργασία με έμπειρα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, ιδίως αναφορικά με τα νοσοκομειακά προγράμματα, σχεδιάζει ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών και Επιχειρηματικότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητάει από τα μέλη του να γνωστοποιήσουν στο σύνδεσμο το ενδιαφέρον τους καθώς και τις πρώτες παρατηρήσεις τους για το θέμα. Ο σύνδεσμος υπενθυμίζει πως, με το ν. 5078/2023 προβλέπεται η ίδρυση πολυεργοδοτικών Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (πολυεργοδοτικά ΤΕΑ), με αποκλειστικό σκοπό τη χορήγηση συνταξιοδοτικών παροχών ή και συμπληρωματικών συνταξιοδοτικών παροχών σε είδος ή σε χρήμα.

Με τα πολυεργοδοτικά ΤΕΑ, δίνεται η δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους να εξασφαλίσουν σύνταξη για τα στελέχη και το προσωπικό τους με τις προϋποθέσεις του δεύτερου πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των Πολυεργοδοτικών Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης είναι:

  • η ευνοϊκή φορολόγηση των παροχών των στελεχών και των εργαζομένων
  • η δυνατότητα να προστεθούν καλύψεις και παροχές όπως νοσοκομειακής περίθαλψης και βοήθειας σε ομαδική βάση, σε συνεργασία με την ασφαλιστική αγορά
  • η αξιοπιστία που εξασφαλίζεται κυρίως από την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος
  • η αποφυγή από τις εταιρείες, του κόστους ίδρυσης και διοικητικής υποστήριξης ξεχωριστού ταμείου με διοικητικό συμβούλιο, κεφάλαιο και τήρηση των εκτεταμένων υποχρεώσεων και κανόνων που προβλέπει ο νόμος
  • οι καλύτερες αποδόσεις.

To άρθρο Ασφάλιση: Πολυεργοδοτικό ΤΕΑ σχεδιάζει ο Σύνδεσμος Ανώνυμων Εταιρειών και Επιχειρηματικότητας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button