ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο Ισραηλινός στρατός κατηγορεί την UNRWA ότι απασχολεί περισσότερους από 450 τρομοκράτες στη Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε σήμερα την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ότι απασχολεί «περισσότερους από 450 τρομοκράτες» της Χαμάς και άλλων οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών, περισσότεροι από 450 τρομοκράτες που ανήκουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, κυρίως στη Χαμάς, απασχολούνται επίσης στην UNRWA» αναφέρεται στην ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο στρατός έδωσε επίσης στη δημοσιότητα μια ηχογραφημένη δήλωση «ενός τρομοκράτη που εργάζεται ως καθηγητής αραβικών σε σχολείο της UNRWA» και ο οποίος «περιγράφει πώς μπήκε στο ισραηλινό έδαφος (στις 7 Οκτωβρίου) και λέει ότι κρατάει ομήρους Ισραηλινές γυναίκες».

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αυτές τις κατηγορίες από ανεξάρτητες πηγές.

Η UNRWA από την πλευρά της κατηγόρησε σήμερα τις ισραηλινές αρχές για “βασανιστήρια” σε βάρος ορισμένων εργαζομένων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ορισμένοι εργαζόμενοι ανέφεραν στις ομάδες της UNRWA ότι αναγκάστηκαν να ομολογήσουν υπό καθεστώς βασανιστηρίων και κακομεταχείρισης ενώ τους ανέκριναν για τις σχέσεις της UNRWA με τη Χαμάς και την εμπλοκή της στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ» ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η UNRWA βρίσκεται στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης του Ισραήλ με τον ΟΗΕ. Στα τέλη Ιανουαρίου το Ισραήλ κατηγόρησε 12 εργαζόμενους στην υπηρεσία αυτή για εμπλοκή στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου που στοίχισε τη ζωή σε 1.160 ανθρώπους, κυρίως άμαχους. Ο ΟΗΕ απομάκρυνε αμέσως όσους από αυτούς τους εργαζόμενους ήταν ακόμη εν ζωή και ξεκίνησε εσωτερική έρευνα. Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες ανέθεσε σε μια ανεξάρτητη ομάδα να εξετάσει την «ουδετερότητα» της UNRWA.

Παράλληλα ωστόσο τα Ηνωμένα Έθνη σημειώνουν ότι το Ισραήλ δεν έχει μοιραστεί καμία απόδειξη των κατηγοριών του με τους ερευνητές ή με την UNRWA.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button