Επικαιρότητα

Πλήθος λαού στηρίζει την «Βασιλειάδα Αγάπης» της Ι.Μ. Φθιώτιδος – Galaksias.com

Για 2η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η μεγάλη γιορτή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος κάνοντας πράξη το σύνθημα: «Όλη η Φθιώτιδα μια οικογένεια».

Κυριακή της Απόκρεω χθες και μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών εκατοντάδες  αδελφοί εν Χριστώ, ιερείς, εκπρόσωποι φορέων, αιρετοί και θεσμικοί των αρχών του τόπου, συνεργάτες και συνεργάτιδες του έργου αγάπης της τοπικής Εκκλησίας, ανταποκρίθηκαν σε ένα ακόμη κάλεσμα αγάπης και στήριξαν εμπράκτως το έργο της «Βασιλειάδας» της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ευλόγησε την τελευταία Αγιοβασιλειόπιτα του 2024, αυτή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και επέδωσε μαζί με τις πατρικές του ευχές, τους προσωπικούς διορισμούς των λαϊκών μελών 42 Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στις εθελόντριες της αγάπης και της διακονίας για το τεράστιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, το οποίο επιτελεί τόσο το κεντρικό Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως, όσο και τα κατά τόπους Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία.

Ο κ. Συμεών στον λόγο του πραγματοποίησε και τον ετήσιο απολογισμό του παρελθόντος έτους, σημειώνοντας ότι «η οικονομική αποτίμηση του κόστους της κοινωνικοπρονοιακής διακονίας της τοπικής Εκκλησίας το 2023 παρουσίασε αύξηση  κατά 7,79%, οι συστηματικοί εθελοντές διακονίας αυξήθηκαν κατά 26,66%, ανερχόμενοι πλέον στους 950, ενώ οι ωφεληθέντες από τις δομές και τα προγράμματα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος κατά το 2023 παρουσίασαν  αύξηση σε σχέση με το 2022 κατά 49,79%, ήτοι 43.783 συμπολίτες το 2023 γεύτηκαν έμπρακτα την αγάπης της τοπικής Εκκλησίας».

Στη συνέχεια ο κ. Συμεών ανέφερε ότι «στην αγκαλιά της Εκκλησίας χωρούν οι πάντες και μία σημαντική κατάκτηση στο έργο αγάπης της τοπικής Εκκλησίας είναι και η αύξηση των εθελοντών, αλλά και των δωρητών, αύξηση η οποία δεν μετριέται μόνο σε αριθμούς, αλλά κυρίως σε αποτελέσματα αγάπης, καθώς οι εθελοντές διαθέτουν χρόνο για αυτή την διακονία της ανακούφισης των ενδεών αδελφών μας».

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών σημείωσε ότι «στο κάλεσμα αγάπης της τοπικής Εκκλησίας ανταποκρίνονται συνεχώς περισσότεροι δωρητές, σύλλογοι και φορείς» και θέσπισε από φέτος την απονομή του μεταλλίου της Μητροπόλεως στον «Χρυσό Χορηγό» της χρονιάς, που πέρασε, αλλά και την βράβευση μεγάλων δωρητών και ευεργετών του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Εκκλησίας, «μιας κοινωνίας στην οποία δεν συνυπάρχουμε ως συγκάτοικοι στην ίδια πόλη, ή στο ίδιο χωριό η στην ίδια γειτονιά, αλλά ως αδελφοί εν Χριστώ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Συμεών.

Ο κ. Συμεών επέδωσε το μετάλλιο με σχετικό πιττάκιο τιμής στην μεγάλη οικογένεια του εργοστασίου «UNIPAKHELLAS Central S.A.» (Μέλος του Ομίλου INDEVCO) στην Πελασγία Φθιώτιδος και το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος της Εταιρείαςκ. Fayssal Frem.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος τίμησε μεγάλους χορηγούς της αποψινής εκδηλώσεως, αλλά και πάνω από 400  επιχειρήσεις, οι οποίες προσέφεραν δώρα για την λαχειοφόρο αγορά της εκδήλωσης.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κατά την τακτική του, να επιλέγει κάθε χρόνο διαφορετικό κέντρο συνεστιάσεως, ώστε να στηρίζει και να ευλογεί όλους τους επιχειρηματίες της πόλεως, επέδωσε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του «Κτήματος Πασιάκου», η οποία με πολλή χαρά φιλοξένησε δωρεάν την φετινή εκδήλωση.

Τέλος, ο κ. Συμεών επεσήμανε ότι η επόμενη μεγάλη καθιερωμένη εόρτια σύναξη αγάπης, αφιερωμένη στο εκπαιδευτικό και κατηχητικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, το 2ο Πολιτιστικό και Εικαστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και εφέτος την 31η Ιουλίου 2024, πριν από τη νηστεία της Παναγίας μας, στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος, ενώ η καθιερωμένη περιφερειακή συνεστίαση προ της νηστείας των Χριστουγέννων, στις 14 Νοεμβρίου 2024 φέτος θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά του Δήμου Δομοκού, στην έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θαυμακού, στο «Κανέλλης Village».

Επίσης,  ο Σεβασμιώτατος μαζί με την υλική τροφή της ημέρας παρουσίασε και το πρόγραμμα της πνευματικής τροφής της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, το οποίο, μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει και ομιλίες από διακεκριμένους μοναχούς πατέρες.

Συγκεκριμένα:

  1. Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, ώρα 18:00 μ.μ.

Ομιλητής: Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους.

  1. Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, ώρα 18:00 μ.μ.

Ομιλητής: Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος.

  1. Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, ώρα 18:00 μ.μ.

Ομιλητής: Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Πρόδρομος, Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους.

  1. Κυριακή 7 Απριλίου 2024, ώρα 18:00 μ.μ.

Ομιλητής: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

  1. Κυριακή 14 Απριλίου 2024, ώρα 18:00 μ.μ.

Ομιλητής: Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Δημήτριος, αδελφός της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους.

  1. Κυριακή 21 Απριλίου 2024, ώρα 18:00 μ.μ.

Ομιλητής: Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Λουκάς, αδελφός της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

Πρόγραμμα Χαιρετισμών Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. ΣΥΜΕΩΝ

Α΄ Χαιρετισμοί – Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Ώρα 18:00μ.μ.: Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγ. Θεοδώρων Αταλάντης

Β΄ Χαιρετισμοί – Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ώρα 18:00μ.μ.: Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Λαμίας (Γαλανέικα)

Ώρα 21:00μ.μ.: Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Κάστρου Λαμίας

Γ΄ Χαιρετισμοί – Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Ώρα 18:00μ.μ.: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Λιανοκλαδίου

Ώρα 21:00μ.μ.: Ιερός Ναός Παναγίας Αρχοντικής Κάστρου Λαμία

Δ΄ Χαιρετισμοί – Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Ώρα 18:00μ.μ.: Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού Θεοτόκου Λαμίας

(θα ψάλλουν μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Λαμίας)

Ώρα 21:00μ.μ.: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κάστρου Λαμίας

Ακάθιστος Ύμνος – Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ώρα 18:00μ.μ.: Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού Θεοτόκου Λαμίας.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς παρουσίασε το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» υπό την διεύθυνση του Διευθυντή Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ, ενώ την έναρξη της βραδιάς ο Σεβασμιώτατος θέλησε για λόγους ουσιαστικούς, συμβολικούς και ποιμαντικούς να χορέψουν τα μέλη του χορευτικού της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Γαλανέικων Λαμίας πέντε τραγούδια του παραδοσιακού γάμου και της οικογένειας, την οποία η Ιερά Μητρόπολη στηρίζει και μάχεται γι’ αυτήν με κάθε πρόσφορο ποιμαντικό τρόπο.

 

Δείτε φωτογραφίες:

https://flic.kr/s/aHBqjBh86w

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button