ΑθλητικάΕνημέρωση

«Πρέπει να γίνει πιο επιθετική και να διασκεδάζει» – Galaksias Portal News

Ο νέος προπονητής της Μαρίας Σάκκαρη, Ντέιβιντ Γουίτ μίλησε στο σάιτ της WTA για τη συνεργασία του με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια και τους πρώτους στόχους που έχει θέσει ο ίδιος.

Ο Ντέιβιντ Γουίτ εξήγησε τι θεωρεί ότι έκανε λάθος μέχρι σήμερα η Μαρία Σάκκαρη, αλλά τόνισε ότι θέλει να της αποβάλλει και το άγχος για να διασκεδάζει την ώρα του αγώνα. Στο πρώτο τουρνουά που συνεργάζονται πάντως, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται ήδη στα προημιτελικά

Οι δηλώσεις του Γουίτ

«Είναι κάποια μικρά πράγματα που κοιτάμε να κάνουμε. Ίσως κάποιες ασκήσεις για να τη βοηθήσουν να είναι πιο επιθετική μερικές φορές, παρά παθητική. Όταν είσαι διστακτικός, νομίζω ότι μπορείς να κάνεις και περισσότερα λάθη. Όταν, δηλαδή, παίζεις για να μην χάσεις, παρά για να κερδίσεις. Σε αυτό το επίπεδο οι top 10 παίκτριες πρέπει να παίξουν για να κερδίσουν. Αν τους δώσεις την μπάλα γύρω από τη γραμμή του σερβίς και δεν βγουν μπροστά να επιτεθούν, τότε δεν κάνουν κάτι σωστά.

Στα τελευταία δύο παιχνίδια παρέμεινε θετική, ήταν εκεί και αυτά τη βοήθησαν να κερδίσει αυτούς τους αγώνες. Θέλω να την κάνω πιο χαλαρή και να διασκεδάζει. Αυτό κάποιες μέρες λειτουργεί και κάποιες όχι. Το να είσαι χαρούμενος αντί να αγχώνεσαι νομίζω ότι σου επιτρέπει να παίξεις το καλύτερο τένις σου. Όλα καλά μέχρι στιγμής».

H Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει πλέον στα προημιτελικά του Indian Wells την Παρασκευή (15/03/24, 03:00, Novasports 6), την Αμερικανίδα Έμα Ναβάρο.

To άρθρο Ντέιβιντ Γουίτ για Μαρία Σάκκαρη: «Πρέπει να γίνει πιο επιθετική και να διασκεδάζει» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button