ΑθλητικάΕνημέρωση

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι για τον αγώνα του Champions League – Galaksias Portal News

Η αναμέτρηση Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Champions League θα διεξαχθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς η αστυνομία του Παρισίου έχει μετατρέψει σε φρούριο το «Parc des Princes».

Συγκεκριμένα μετά από τις μαζικές απειλές επιθέσεων του Ισλαμικού κράτους στον αγώνα Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα για το Champions League, οι γαλλικές αρχές έχουν φροντίσει προκειμένου η αναμέτρηση να διεξαχθεί φυσιολογικά και οι θεατές να είναι απόλυτα ασφαλείς κατά την διάρκεια του αγώνα.

Κάπως έτσι τα μέτρα ελέγχου είναι δρακόντεια, με τα ξένα Μέσα μάλιστα να αναφέρουν ότι η αστυνομία άρχισε να ρυμουλκεί σταθμευμένα αυτοκίνητα και να τοποθετεί τσιμεντόλιθους γύρω από το «Parc des Princes».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγώνες της Τρίτης(9/4/24) τα παιχνίδια Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου στο Λονδίνο και Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι στη Μαδρίτη διεξήχθησαν χωρίς πρόβλημα.

Μάλιστα πέρα από το Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα η Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξενεί στο «Wanda Metropolitanο» την Ντόρτμουντ, άλλο ένα παιχνίδι που θα έχει τεράστια μέτρα ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενόψει των αγώνων του Champions League αυτής της εβδομάδας, το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε μια ανάρτηση που προέτρεπε τους οπαδούς να ξαναδημιουργήσουν μια επίθεση τον Νοέμβριο του 2015 στο στάδιο Stade de France.

Η ανάρτηση περιείχε μια εικόνα του σταδίου Parc des Princes, σύμφωνα με την ομάδα Site Intelligence, η οποία παρακολουθεί αναρτήσεις ισλαμιστών μαχητών.

Μια άλλη εικόνα παρότρυνε τους μαχητές να χρησιμοποιήσουν drones για να επιτεθούν στα στάδια.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια μαζική θανατηφόρα επίθεση σε συναυλία κοντά στη Μόσχα τον περασμένο μήνα και πραγματοποίησε επίσης δύο βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράν που σκότωσαν σχεδόν 100 ανθρώπους νωρίτερα αυτό το έτος.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button