Τρόπος Ζωής

Τα Όσκαρ, ο Λάνθιμος και μια ταινία σταθμός – Galaksias Portal News

Ο Γιώργος Λάνθιμος δεν είναι πλέον ένας σκηνοθέτης που πασχίζει για την καταξίωση. Είναι ένας σκηνοθέτης αναγνωρίσιμος, «ποθητός» για πολλά κινηματογραφικά studio, ποιοτικός, με την δική του σφραγίδα και προσωπικότητα και επίσης εμπορικός. Το Poor Things ήταν η ταινία του που δικαίωσε πολλούς και τον οδήγησε στα Όσκαρ. Και του έδωσε 4! 

Το Poor Things δικαίωσε σίγουρα τα στελέχη της εταιρείας παραγωγής Searchlight Pictures και της Disney που πίστεψαν ότι η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θα ξεπερνούσε τα 100 εκατ. δολάρια στο παγκόσμιο box office. Για την ιστορία, το Poor Things ξεπέρασε την επιτυχία της «Ευνοούμενης» που απέσπασε 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ και το αγαλματίδιο για την πρωταγωνίστρια, Ολίβια Κόλμαν.

Ήδη, έχει κάνει εισπράξεις 105 εκατ. δολαρίων σε όλο τον κόσμο και συνεχίζει. Πρόκειται πλέον για την μεγαλύτερη επιτυχία του Γιώργου Λάνθιμου εισπρακτικά, καθώς η «Ευνοούμενη» σταμάτησε στα 95,6 εκατ. δολάρια, αλλά και η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία της σεζόν όσον αφορά στις ταινίες περιορισμένης διανομής στις αίθουσες.

Τι ταινία είναι το Poor Things

Δημιούργημα ενός τερατώδους επιστήμονα, η Μπέλα Μπάξτερ (Έμα Στόουν) είναι μια ζωηρή κοπέλα με μυαλό μωρού, και πιο συγκεκριμένα του δικού της αγέννητου εμβρύου.

Πολλοί λένε ότι μέσα από την Μπέλα Μπάξτερ ο Γιώργος Λάνθιμος δείχνει την πορεία μιας γυναίκας στην χειραφέτηση.

Όλοι οι πρωταγωνιστές της ταινίας αφήνουν την σφραγίδα τους στον ρόλο τους με τον  Γουίλεμ Νταφόου (ο Γκόντγουιν ή σκέτο God) αλλά και ο εξαιρετικός Μαρκ Ράφαλο ως Ντάνκαν.

Η Μπέλα Μπάξτερ είναι μια ευχάριστη έκπληξη σε έναν κόσμο βυθισμένο στον κυνισμό καθώς εκτός από μια γυναίκα που εξελίσσεται συμπεριφέρεται τόσο αλτρουιστικά που πολλές φορές συγκινεί.

Όλα ξεκινούν όταν ο άνθρωπος τον οποίο έχει σαν Θεό της την βρίσκει ξεψυχισμένη κάτω από μια γέφυρα και ως άλλος δρ Φρανκενστάιν την επαναφέρει στη ζωή με αμφιλεγόμενες μεθόδους. Της μεταμοσχεύει τον εγκέφαλο του αγέννητου μωρού που κυοφορούσε.

Γι’ αυτό και αρχικά η Μπέλα Μπάξτερ είναι ένα νήπιο με σώμα γυναίκας  με μια συμπεριφορά που «ξενίζει».

Η πρωτοτυπία του Λάνθιμου είναι ότι και ο δημιουργός της Μπέλα Μπάξτερ έχει υποστεί βασανιστήρια και από τον ίδιο του τον πατέρα στο όνομα της επιστήμης παραμορφώνοντας το ίδιο του το παιδί.

Το Poor Things έχει κάνει μια σπουδαία πορεία. Απέσπασε βραβεία σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ και ο Γιώργος Λάνθιμος είναι βέβαιο ότι θα είναι αστέρας και όχι διάττων.

To άρθρο Poor Things: Τα Όσκαρ, ο Λάνθιμος και μια ταινία σταθμός δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button