Τρόπος Ζωής

Στις έρευνες και ο στρατός για την ανεύρεση της καραμπίνας και του κινητού του Μπάμπη – Galaksias Portal News

Ο 50χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, αν και κρίθηκε προφυλακιστέος, αντί για τις φυλακές Κορυδαλλού, μεταφέρθηκε στην Πάτρα, όπου και κρατείται. Η απόφαση ελήφθη λόγω των ερευνών και ανακριτικών πράξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα βρεθεί και πάλι ενώπιον της Ανακρίτριας Μεσολογγίου. Επιπλέον, λόγοι ασφαλείας οδήγησαν στην μεταγωγή του σε αστυνομική υπηρεσία των Πατρών.

«Έχω τα χέρια μου καθαρά, δεν έχω καμία σχέση», είπε στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών που τον επισκέφθηκαν χθες στο κελί του. Ο 50χρονος, εμμένει στην τακτική της άρνησης που έχει υιοθετήσει εξ’ αρχής και δεν αποδέχεται τη διάπραξη του εγκλήματος. Από τον κατηγορούμενο ελήφθη γενετικό υλικό για να γίνει αντιπαραβολή με τα ευρήματα στη σορό του 31χρονου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε πως ο νεαρός δέχθηκε πυροβολισμό από κυνηγετικό όπλο με φυσίγγια για αγριογούρουνο.

Ο στρατός στις έρευνες

Ειδική ομάδα του Στρατού στη συλλογή μετάλλων επιστρατεύεται σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr  στις έρευνες για τον εντοπισμό της καραμπίνας και του κινητού τηλεφώνου του θύματος, με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων ανίχνευσης.

Το σενάριο της μεταφοράς της σορού στη βαλτώδη περιοχή στην θέση Ευαγγελίστρια στον Κάμπο Ευηνοχωρίου, αποκλείεται από την ΕΛΑΣ. «Η πράξη του εγκλήματος έγινε σ΄εκείνο το σημείο» τόνισε μιλώντας στο pelop.gr ανώτατος αξιωματικός, την ώρα που αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι: «η έρευνα δεν σταματάει μέχρι να βρούμε όλα τα στοιχεία. Δεν μένουμε μόνο στον 50χρονο και σε πρόσωπα του περιβάλλοντος του, θα ‘απλώσουμε’ την έρευνα και προς άλλες κατευθύνσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρια σκυλιά εκπαιδευμένα στην ανεύρεση θανόντων, συμμετείχαν επί διήμερο στις έρευνες για τον εντοπισμό του Μπάμπη, με το 3,5 ετών λαγωνικό «Echo» – βέλγικος ποιμενικός – να εντοπίζει τη σορό το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Την Κυριακή υπήρχε πολύ δυνατός αέρας και ο σκύλος τη μυρωδιά την ‘πέρναγε’ πολύ γρήγορα. Φανταστείτε τρία μέτρα ακτίνα, στα 500μ που να το ‘χτυπήσει’. Όταν όμως έπεσε ο αέρας και έγινε πιο ξεκάθαρο αντιληφθήκαμε από πια πλευρά ‘έρχεται’, γιατί υπολογίστε πως ενδιάμεσα έχει κανάλια» δήλωσε στην «Π» ο υπεύθυνος επιχειρήσεων και έρευνας για την ομάδα Anubis Cold Case K9 Team, Ευάγγελος Αλεξανδρής επισημαίνοντας «όταν οι φορείς λειτουργούν σωστά, αυτό δίνει πάντα καλό αποτέλεσμα».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button