Κόσμος

Ελληνικό αεροσκάφος με 106 επιβαίνοντες συγκρούστηκε στο αεροδρόμιο – Galaksias.com

Ελληνικό επιβατικό αεροσκάφος με 106 επιβαίνοντες προσέκρουσε σε εξοπλισμό διαδρόμου και υπέστη σοβαρές ζημιές λίγο μετά την απογείωσή του από το Βελιγράδι. Στη συνέχεια, επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της σερβικής πρωτεύουσας. 

Το Embraer E-195 εκτελούσε δρομολόγιο προς το Ντίσελντορφ στη Γερμανία το απόγευμα της Κυριακής. Το αεροσκάφος ανήκει στην ελληνική εταιρεία τσάρτερ Marathon Airlines, η οποία συνεργάζεται με τον εθνικό αερομεταφορέα, AirSerbia.

Κατά την αναχώρησή του, η αριστερή πλευρά του αεροσκάφους υπέστη σοβαρές ζημιές όταν χτύπησε τη διάταξη συστημάτων προσγείωσης οργάνων του απέναντι διαδρόμου, που βρίσκεται κοντά σε αυτοκινητόδρομο.

Βίντεο και φωτογραφίες του κατεστραμμένου αεροσκάφους δείχνουν την τρύπα και το σκίσιμο στην άτρακτο στη βάση της αριστερής πτέρυγας. Ζημιές υπέστη και το τμήμα της ουράς. Οι πυροσβέστες ψέκασαν την άτρακτο με αφρό καθώς φαινόταν να διαρρέει καύσιμο από το κατεστραμμένο αεροσκάφος.

Αφού δυσκολεύτηκε να κερδίσει ύψος, το αεροσκάφος έτρεμε καθώς μπήκε στο μοτίβο κράτησης για περίπου μία ώρα πριν επιστρέψει με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, ανέφεραν σερβικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα επιβάτες. Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος.

Άπαντες είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button