ΕνημέρωσηΟικονομία

Ο Πούτιν διατάσσει «κυνήγι» για την περιουσία της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσικής Αυτοκρατορίας – Galaksias Portal News

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκινάει κυνήγι ακινήτων, δίνοντας εντολή σε αξιωματούχους να βρουν περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας που κάποτε ανήκαν στην πρώην αυτοκρατορία της ή ανήκαν στη Σοβιετική Ένωση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μια διαταγή του προέδρου της Ρωσίας που δημοσιεύθηκε αργά χθες (18.01.24) διέθεσε χρηματοδότηση για μια κρατική μονάδα που θα διεξάγει έρευνες για ακίνητα στο εξωτερικό και θα διασφαλίζει την καταγραφή των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της χώρας. Το έγγραφο δεν ανέφερε το ύψος του προϋπολογισμού για την επιχείρηση ή τα είδη των ακινήτων που αναζητούνται.

Αν και δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη διαταγή, το ενδιαφέρον του Πούτιν για τις πρώην αυτοκρατορικές κτήσεις είναι απίθανο να αμβλύνει τις ανησυχίες για τις φιλοδοξίες του μεταξύ των γειτονικών κρατών μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που ανέτρεψε την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Στο αποκορύφωμά της, η Ρωσική Αυτοκρατορία επεκτάθηκε σε εδάφη της σημερινής Πολωνίας και των βαλτικών κρατών της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας, καθώς και της Φινλανδίας.

Διαλύθηκε υπό την πίεση του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και της επανάστασης των Μπολσεβίκων του 1917 με επικεφαλής τον Βλαντιμίρ Λένιν, που σηματοδότησε τη γέννηση του κομμουνιστικού κράτους.

Η Σοβιετική Ένωση, που σχηματίστηκε το 1922, κάλυψε μεγάλο μέρος της πρώην επικράτειας της αυτοκρατορίας, εξαιρουμένων της Πολωνίας και της Φινλανδίας, μέχρι που κατέρρευσε το 1991, καθώς οι συνιστώσες δημοκρατίες στη Βαλτική, τον Καύκασο, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και την κεντρική Ασία ανεξαρτητοποιήθηκαν.

To άρθρο Ρωσία: Ο Πούτιν διατάσσει «κυνήγι» για την περιουσία της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσικής Αυτοκρατορίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button