ΑθλητικάΕνημέρωση

Δυνατές συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα – Galaksias Portal News

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου διεξάγεται την Κυριακή (10/3) στο κέντρο της πόλης, παράλληλα με τον 12ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αθήνας.

Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων θα βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης, προκειμένου να απολαύσουν τη νέα διαδρομή και να διεκδικήσουν μετάλλια. Ο Παναγιώτης Καραΐσκος (ΝΓΣ Ηρακλής) είναι ο νικητής του πρωταθλήματος στις πέντε προηγούμενες διοργανώσεις και ο αθλητής που θα διεκδικήσει την έκτη του νίκη.

Ο Νίκος Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου) προέρχεται καλές εμφανίσεις την προηγούμενη σεζόν και αναμένεται να είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία των Δημήτρη Τσάκαλου (ΓΣ Αμαρουσίου), Χαράλαμπου Πιτσώλη (ΓΑΣ Ιλισσός) και Γιώργου Μίνου (ΟΣΦΠ).

Στις γυναίκες η Αναστασία Μαρινάκου (ΠΑΟ) μπορεί να είναι πρωτάρα στην απόσταση – καθώς ειδικεύεται στα 5.000 μ. – , ωστόσο διεκδικεί με αξιώσεις το χρυσό μετάλλιο, όπως και η πρωταθλήτρια του μαραθωνίου Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας). Μια καλή παρουσία θα διεκδικήσει και η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (ΑΠΚ Νεάπολης). Στη γραμμή εκκίνησης θα είναι η και η περσινή νικήτρια Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΟΚΑ Καβάλας).

Σε νέα διαδρομή θα διεξαχθούν και τα 5χλμ. με τους χιλιάδες δρομείς να απολαμβάνουν νέα σημεία της πόλης. Ανάμεσα στους δρομείς που ξεχωρίζουν είναι ο Γιώργος Σταμούλης, ο Γιώργος Τάσσης
η Μαρία Κάσσου, η Βασιλική Καλλιμογιάννη, η Ζωή Ανδρικοπούλου, ο Πέτρος Παπαιωάννου, ο Κώστας Δρόσος.

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει και τον αγώνα Family Run για παιδιά Δημοτικού και τους συνοδούς τους, καθώς και Special Olympics.

Το πρόγραμμα:

Πλατεία Συντάγματος

08.00 – 14.00: Sponsors’ Village

Λεωφόρος Αμαλίας (Πλατεία Συντάγματος – Μπροστά από το ΜΑΣ)

09.00: Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Αθήνας

10.08 – 10.10: Εκτιμώμενη ώρα τερματισμού 1ου δρομέα

Λεωφόρος Βασ. Σοφίας (ΛΑΕΔ – Βυζαντινό Μουσείο)

09.25: Εκκίνηση αγώνα Family Run ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΑμεΑ – Special Olympics Hellas

09.28: Εκτιμώμενη ώρα τερματισμού 1ου δρομέα

Πλατεία Συντάγματος (στο ύψος της οδού Ερμού)

12.00: Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5χλμ ΟΠΑΠ
12.15: Εκτιμώμενη ώρα τερματισμού 1ου δρομέα

To άρθρο Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Δυνατές συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button