ΕνημέρωσηΟικονομία

Πρόστιμα από 1.500 ευρώ σε όσους δεν έχουν POS μέχρι τέλος Φεβρουαρίου – Galaksias Portal News

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ισχύει η προθεσμία για την διασύνδεση POS με τις ταμειακές μηχανές, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι μετά την προθεσμία θα επιβληθούν πρόστιμα από 1.500 ευρώ.

Δεν είναι έτοιμη η αγορά για την διασύνδεση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Θεοχάρη, κάτι που καθιστά το έργο της κυβέρνησης «περίπλοκο». Όπως επισήμανε «υπάρχει η επέκταση του POS σε 35 κλάδους και η διασύνδεση με ταμειακές. Όσον αφορά την επέκταση δώσαμε τον ένα μήνα».

«Υπάρχει ένα πρόστιμο που θα βγει και υπουργική απόφαση. Το πρόστιμο θα έχει διαβάθμιση και θα ξεκινάει από 1.500 ευρώ αλλά θα υπάρχουν και διαβαθμίσεις» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών. Τόνισε ότι ακόμα και μετά τη λήξη της προθεσμίας υπάρχει μια διέξοδος για όσους δεν έχουν κάνει τη σύνδεση.

«Κάποιος από την 1η Μαρτίου πρέπει να αποδείξει ότι το έχει πάρει και δεν έχει έρθει κάποιος τεχνικός να έρθει να τα εγκαταστήσει, αυτό είναι για ένα μήνα μια διέξοδος» ανέφερε στο ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά τις αναβαθμίσεις ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «υπάρχει ένας φόβος για τις αναβαθμίσεις» αλλά παρότρυνε τους επιχειρηματίες να κάνουν τις παραγγελίες τους καθώς όπως είπε δεν θα χαθούν τα χρήματά τους.»

Ακόμα δήλωσε σχετικά με το επίδομα Πάσχα «πως ακόμα είμαστε σε μια χρονιά δημοσιονομικής προσαρμογής καθώς η χώρα πρέπει να φέρει συν 1% δημοσιονομικό πλεόνασμα από το 2023-2024 ωστόσο όπως είπε η «δεν είναι δύσκολη η κατάσταση, υπάρχουν διεκδικήσεις. Όλα δεν μπορούν να γίνουν».

To άρθρο Θεοχάρης: Πρόστιμα από 1.500 ευρώ σε όσους δεν έχουν POS μέχρι τέλος Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button