Κόσμος

Άλμα τίτλου για τη Σπόρτινγκ επιβλήθηκε 2-1 της Μπενφίκα και ξέφυγε τέσσερις πόντους

Τρίποντο “χρυσάφι” πανηγύρισε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας η οποία επικράτησε 2-1 της Μπενφίκα στο ντέρμπι της Λισαβόνας για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το χρυσό γκολ για τα λιοντάρια σημειώθηκε στο 91’ και έτσι ξέφυγαν με τέσσερις βαθμούς από την αντίπαλό τους στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας μάλιστα και ένα αγώνα λιγότερο.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στα 47 δευτερόλεπτα. Ο Γκονσάλβες έκλεψε την μπάλα από τα δεξιά, ελίχθηκε ανάμεσα στους αμυντικούς της Μπενφίκα μπήκε στην περιοχή, κι έκανε το γύρισμα, με τον Κατάμο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αετοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν από το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Ντι Μαρία εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, με τον Μπα στο δεύτερο δοκάρι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Στο δεύτερο μέρος η κατοχή ανήκε στην Σπόρτινγκ, όπως και οι περισσότερες τελικές, με την Μπενφίκα να έχει σημαντική στιγμή για το γκολ στο 65ο λεπτό με τον Νέρες.

Τα λιοντάρια λυτρώθηκαν στο 90+1′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Κατάμο, ο οποίος με υπέροχο σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με το Αλβαλάδε να παίρνει “φωτιά”. Οι αετοί ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, με τον Όρσνες να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90+8′.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ίσραελ, Σαν Γιούστε, Κόατες, Ινάσιο (72′ Ντιομαντέ), Κατάμο, Χιούλμαντ, Μορίτα (54′ Μπραγκάνσα), Ρέις, Τρινκάο (80′ Παουλίνιο), Γκονσάλβες (72′ Έντουαρντς), Γιόκερες

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Τρούμπιν, Μπα, Σίλβα (90+3′ Λεονάρντο), Οταμέντι, Όρσνες, Λούις, Νέβες, Ντι Μαρία, Σίλβα, Νέρες (90+3′ Κοκτσού), Τένγκστεντ (71′ Καμπράλ)

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button