Κόσμος

Νεκροί τέσσερις ξένοι εργαζόμενοι ανθρωπιστικής βοήθειας από ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό – Galaksias.com

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε χθες Δευτέρα τον θάνατο τεσσάρων ξένων εργαζόμενων ανθρωπιστικής οργάνωσης και του Παλαιστίνιου οδηγού τους σε αεροπορικό πλήγμα του Ισραήλ, που έβαλε στο στόχαστρο το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Αρχικά, το υπουργείο έκανε λόγο για πέντε «μάρτυρες» που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στη Ντέιρ αλ Μπάλα έπειτα από «ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα με στόχο όχημα της αμερικανικής οργάνωσης World Central Kitchen».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ξένοι είχαν εθνικότητες «Βρετανίας, Αυστραλίας και Πολωνίας», ενώ αυτή του τέταρτου θύματος «δεν είναι γνωστή» ακόμη, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόσθεσε πως το πέμπτο θύμα ήταν ο Παλαιστίνιος οδηγός και διερμηνέας των εργαζομένων της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως «εξετάζει το τραγικό συμβάν στο κορυφαίο επίπεδο για να κατανοηθούν οι περιστάσεις» της πολύνεκρης επιδρομής και διαβεβαίωσε πως «εργάζεται σε στενό συντονισμό με τη WCK» για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στους άμαχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε σε νοσοκομείο στη Ντέιρ αλ Μπάλα πέντε πτώματα και τρία ξένα διαβατήρια πλάι τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική ΜΚΟ World Central Kitchen συμμετέχει στην αποστολή βοήθειας διά θαλάσσης, μέσω Κύπρου, στη Λωρίδα της Γάζας και στην κατασκευή προσωρινής αποβάθρας σε ακτή του παλαιστινιακού θύλακα για να καταστούν δυνατές οι εκφορτώσεις.

Το πρώτο πλοίο με βοήθεια που αναχώρησε από την Κύπρο εκφορτώθηκε στα μέσα Μαρτίου, υπό την επίβλεψη του ισραηλινού στρατού.

Το Γαλλικό Πρακτορείο προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να επικοινωνήσει με τη WCK, η οποία δεν έχει αντιδράσει στις πληροφορίες αυτές ως αυτό το στάδιο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button