Κόσμος

Αποσύρει τα στρατεύματά του από τη νότια Γάζα – Galaksias.com

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αποσύρει όλα τα χερσαία στρατεύματά του από το νότιο τμήμα της Λωρίδα της Γάζας, αφήνοντας στην περιοχή μία ταξιαρχία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος τύπου του στρατού.

Στο μεταξύ, ο καταστροφικός πόλεμος στην Γάζα εισέρχεται στον έβδομο μήνα του σήμερα, ημέρα κατά την οποία συναντώνται ξανά οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ, της Αιγύπτου, του Κατάρ, του Ισραήλ και της Χαμάς στο Κάιρο σε μια πολλοστή προσπάθεια να καταλήξουν σε ανακωχή που θα συνδέεται με την απελευθέρωση ομήρων.

Το Ισραήλ υφίσταται πιέσεις τόσο σε διεθνές, όσο και σε εγχώριο επίπεδο, για να επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στον πολιορκημένο θύλακα. Το βράδυ του Σαββάτου (6/4) στο Τελ Αβίβ και σε άλλα μέρη, πραγματοποιήθηκε μεγάλη κινητοποίηση κατά του Νετανιάχου, με αίτημα την παραίτησή του, τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων.

Πιέσεις δέχεται και από τον στρατηγικό του σύμμαχο, τις ΗΠΑ, με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να προχωρά στην επίτευξη εκεχειρίας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button