Κόσμος

Αυστραλός πέρασε 30 ώρες σε υπόγειο δίκτυο αποχέτευσης – Κρυβόταν από την αστυνομία

Αρχικά ο 38χρονος είπε στις αρχές ότι μπήκε στον αγωγό στο Μπρίσμπεϊν για να «ανακτήσει το τηλέφωνό του».

Αλλά η αστυνομία του Κουίνσλαντ δήλωσε ότι είχε «διαφύγει» εκεί, αφού το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με ένα από τα οχήματά τους την Κυριακή.

Ο άνδρας διασώθηκε αφού ένας περαστικός τηλεφώνησε στις αρχές για να αναφέρει ότι κάποιος είχε «κολλήσει» στο υπέδαφος. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για εκδορές και υποθερμία.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο άνδρας βρισκόταν σε νερό μέχρι τα γόνατα πριν οι πυροσβέστες σηκώσουν ένα καπάκι της αποχέτευσης, επιτρέποντάς του να βγει.

Η προσπάθεια διάσωσης διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά, δήλωσε στο BBC εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Κουίνσλαντ.

Ο κάτοικος της περιοχής Τζέιμς Λίνγκγουντ – ο οποίος έκανε την κλήση στις αρχές – δήλωσε στην εφημερίδα Courier Mail ότι συνάντησε για πρώτη φορά τον άνδρα την Κυριακή, αφού άκουσε μια φωνή που «φώναζε κάπως».

«Φαινόταν να είναι εντάξει και είπε ότι μπορούσε να βγει από εκεί που μπήκε, οπότε τον άφησα μόνο του», είπε στην εφημερίδα.

Τη Δευτέρα (25/3) όμως, όταν επέστρεψε στο ίδιο σημείο, αποφάσισε να δράσει αφού άκουσε «βαριά αναπνοή» που υποδήλωνε ότι «κάποιος βρισκόταν σε κίνδυνο».

Την Τρίτη (26/3), η αστυνομία δήλωσε ότι ο άνδρας οδηγούσε ένα «ύποπτο» αυτοκίνητο που έκανε όπισθεν και χτύπησε ένα αστυνομικό όχημα την Κυριακή, προκαλώντας ζημιές και στα δύο αυτοκίνητα. Κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε.
Το αυτοκίνητό του στη συνέχεια έφυγε με ταχύτητα πριν εμπλακεί σε μια δεύτερη σύγκρουση, η οποία προκάλεσε «ελαφρούς τραυματισμούς» στον άλλο οδηγό, είπαν.
Στιγμές αργότερα, ο ύποπτος φέρεται να βγήκε απότομα από το αυτοκίνητο και να έφυγε πεζός από τη σκηνή.

«Είναι εκπληκτικό τι κάνουν οι άνθρωποι μερικές φορές και τι συμβαίνει, οπότε ναι, πάντα υπάρχουν εκπλήξεις», δήλωσε την Τρίτη (26/3) ο εκτελών χρέη αστυνομικού διευθυντή Στιβ Γκολσβέσκι στα μέσα ενημέρωσης, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button