ΑθλητικάΕνημέρωση

Οι Βάσκοι κατέκτησαν το Κύπελλο Ισπανίας μετά από 40 χρόνια – Galaksias Portal News

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε 4-2 στα πέναλτι(1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) της Μαγιόρκα, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέδε να κατακτά το Κύπελλο Ισπανίας για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια.

Σε ένα αρκετά όμορφο αγώνα στο γήπεδο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Μαγιόρκα ήρθαν αντιμέτωπες στον τελικό Κυπέλλου Ισπανίας, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να καταφέρνει να κατακτήσει το 24ο τρόπαιο της ιστορίας της και πρώτο μετά από 40 χρόνια, σε ένα αγώνα που κρίθηκε στα πέναλτι.

Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν με σκορ 1-1, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα Μπιλμπάο και Μαγιόρκα να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ χάρη στο γκολ του Ντάνι Ροντρίγκεζ στο 21΄ λεπτό του αγώνα, με την Μπιλμπάο  να ισοφαρίσει στο 50΄με το τον Οϊχάν Σάνσετ.

Το τελικό 1-1 είχε ως αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση, εκεί όπου το σκορ έμεινε αμετάβλητο.

Κάπως έτσι τα πέναλτι θα έκριναν την ομάδα που θα πάρει το Κύπελλο Ισπανίας, με την Μπιλμπάο στην ψυχοφθόρο διαδικασία να δείχνει πιο έτοιμη και να παίρνει τη νίκη με 4-2.

Κάπως έτσι οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε κατάφεραν να πανηγυρίσουν το 24ο τρόπαιο της Αθλέτικ στον θεσμό, το οποίο μάλιστα είναι το πρώτο τα τελευταία 40 χρόνια.<

Με αυτό τον τρόπο η Μπιλμπάο κατάφερε να πάρει το πρώτο της Κύπελλο Ισπανίας μετά από 40 ολόκληρα χρόνια και 24 συνολικά.

To άρθρο Μπιλμπάο – Μαγιόρκα 4-2 (1-1 παράταση): Οι Βάσκοι κατέκτησαν το Κύπελλο Ισπανίας μετά από 40 χρόνια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button