ΑθλητικάΕνημέρωση

Φερστάπεν και Χάμιλτον είχαν εγκαταλείψει ξανά και οι δυο Grand Prix προ τριετίας έχοντας ένα σοκαριστικό ατύχημα – Galaksias Portal News

Την τελευταία φορά που Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον δεν ολοκλήρωσαν αγώνα στη Formula 1, ήταν το 2021, όταν ο Ολλανδός “πιλότος” λίγο έλειψε να “αποκεφαλίσει” τον Βρετανό, στο Grand Prix της Μόντσα.

Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον δεν μπόρεσαν να τερματίσουν στο Grand Prix της Formula 1 που έγινε σήμερα (24.03.2024) στο Melbourne Grand Prix Circuit της Αυστραλίας, στον 3ο αγώνα για το πρωτάθλημα του 2024.

Τα τεχνικά προβλήματα “πρόδωσαν” τον Ολλανδό πιλότο με την Red Bull και ανάγκασαν τον Μαξ Φερστάπεν να εγκαταλείψει στον 5ο γύρο του Grand Prix της Αυστραλίας, λόγω βλάβης στα φρένα. Ο Λούις Χάμιλτον από την πλευρά του εγκατέλειψε στον 17ο γύρο, λόγω μηχανικής βλάβης.

Αυτή, ήταν η πρώτη φορά που οι δυο πιλότοι εγκατέλειψαν -και οι δυο- σε Grand Prix μετά από τρία χρόνια. Ήταν το 2021, όταν ήταν οι διεκδικητές του τίτλου στο πρωτάθλημα της Formula 1 και είχαν ένα σοκαριστικό ατύχημα.

Οι δυο τους είχαν μια μεγάλη μονομαχία στο Grand Prix της Μόντσα. Η… κόντρα τους στο σικέιν μετά την έξοδο απ’ τα πιτς, τους έφερε δίπλα-δίπλα τα μονοθέσιά τους. Κανένας από τους δύο δεν πάτησε φρένο (ο Χάμιλτον έβγαινε και ο αντίπαλός του ερχόταν) κι έτσι είχαν ένα δυνατό τρακάρισμα που λίγο έλειψε να τραυματίσει σοβαρά τον Βρετανό πιλότο.

Λόγω της σύγκρουσης, το μονοθέσιο του Φερστάπεν “σκαρφάλωσε” πάνω απ’ αυτό του Χάμιλτον, ο οποίος οριακά δεν χτύπησε από τη ρόδα του Ολλανδού, που πέρασε ξυστά από το κεφάλι του.

Το roll-bar της Mercedes διαλύθηκε, ενώ για άλλη μια φορά αποδείχθηκε πόσο σημαντικά είναι τα Halo (το υπερυψωμένο σημείο του οχήματος πίσω απ’ το κεφάλι του πιλότου) για την ασφάλεια των οδηγών. Ο Χάμιλτον γλίτωσε τα… πολύ χειρότερα, χάρη στο Halo.

To άρθρο Formula 1: Φερστάπεν και Χάμιλτον είχαν εγκαταλείψει ξανά και οι δυο Grand Prix προ τριετίας έχοντας ένα σοκαριστικό ατύχημα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button