Επικαιρότητα

ΠΔΜ-1o Συνέδριο με τίτλο:“ Καινοτομία και κοινωνική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα – Καινοτομώ και μένω στον τόπο μου”

 

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης διοργανώνουν το 1ο Συνέδριο, με τίτλο “Καινοτομία και κοινωνική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα – Καινοτομώ και μένω στον τόπο μου”. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2024, στο αμφιθέατρο του Κτηρίου Διοίκησης, στην Πανεπιστημιούπολη, στη ΖΕΠ Κοζάνης.

Στόχος του συνεδρίου είναι η προώθηση της κοινωνικής συνοχής μέσα από δράσεις καινοτομίας και κοινωνικής συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας.

Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία είναι ένα πεδίο με ευρεία ακαδημαϊκή, φιλοσοφική, πολιτική, κοινωνιολογική και οικονομική έρευνα, αλλά και μια καθημερινή πρακτική των σύγχρονων κοινωνιών. Τα κοινωνικά εγχειρήματα συμβάλουν αποτελεσματικά στην τοπική ανάπτυξη, στην οικονομική ευρωστία της χώρας, στην εργασιακή επανένταξη και στην βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών. Με την πραγματοποίηση του συνεδρίου εξασφαλίζεται, η αναλυτική ενημέρωση των πολιτών για τον σημαντικό αυτό άξονα της οικονομίας και την ευαισθητοποίηση τους ώστε να συμμετέχουν στην ίδρυση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, ενώ επιτυγχάνεται η συνεργασία της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΠΔΜ  με τους θεσμούς της πολιτείας, Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την συνέχιση των προσπαθειών προς την κατεύθυνση αυτή.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Προεπισκόπηση συνημμένου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.docx

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button