ΕνημέρωσηΟικονομία

Επισφραγίζει την εμπιστοσύνη των στρατηγικών εταίρων με νέα χρηματοδότηση ύψους 2 εκατ. ευρώ – Galaksias Portal News

Σε επίσημες συζητήσεις για την πώληση του μεριδίου της στην UpYachting Management PLC, εισηγμένης εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Κύπρου, βρίσκεται η CaptainBook, εταιρεία «back office» κάθε μεσαίου ή μεγάλου επαγγελματία στον κλάδο του τουρισμού, λαμβάνοντας χρηματοδότηση που στοχεύει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που επισφραγίζει για δεύτερη φορά από την ίδρυσή της την εμπιστοσύνη ισχυρών διεθνών στρατηγικών εταίρων.

H CaptainBook, μια εταιρεία με έδρα τη Νάξο, η οποία έχει επικεντρωθεί σε θαλάσσιες δραστηριότητες, ιδρύθηκε μόλις το 2021 από τον Jerome Bajou και τον Luca Lattanzio και έχει ήδη βοηθήσει πάνω από 600 επαγγελματίες να λαμβάνουν Online κρατήσεις, προσφέροντας περισσότερες από 2.100 εμπειρίες σε 12 χώρες. 

Η UpYachting αποτελεί στρατηγικό εταίρο της CaptainBook που συμβάλλει στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών στον κλάδο των ιστιοπλοϊκών περιηγήσεων και των ναυλώσεων και η επένδυση αυτή αποτελεί απόδειξη του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών της CaptainBook.

Η χρηματοδότηση των 2 εκατ. ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της, και στην περιοχή της Μεσογείου και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Κροατία.

Παράλληλα, τα κεφάλαια και η στρατηγική υποστήριξη από την UpYachting θα επιτρέψουν στην CaptainBook να αναπτύξει συνεργασίες και να επεκτείνει το δίκτυο προμηθευτών και μεταπωλητών της, ενώ οι πόροι και η τεχνογνωσία που θα λάβει θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική υλοποίηση της αναπτυξιακής της στρατηγικής.

Επιπλέον, η CaptainBook μέσω της χρηματοδότησης θα επενδύσει σε καινοτόμες λύσεις και τεχνολογία (AI) για να εξελίξει την παροχή υπηρεσιών της, βελτιώνοντας την εμπειρία των πελατών και τη λειτουργική της αποτελεσματικότητα.

Βραχυπρόθεσμα, θα εφαρμόσει ένα πλάνο ενίσχυσης που θα τριπλασιάσει τους εργαζομένους της, με στόχο το σύνολο των εσόδων της να φθάσει το 1 εκατ. ευρώ και να υλοποιήσει τα σχέδιά της αναφορικά με τις επιχειρησιακές λειτουργίες, τα οικονομικά και το marketing αξιοποιώντας αποτελεσματικά τα κεφάλαια για ανάπτυξη και καινοτομία.

Μακροπρόθεσμα, αυτή η επένδυση θα επιτρέψει στη CaptainBook να δημιουργήσει μια δυνατή πίστα για να προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις στον τρέχων γύρο χρηματοδότησης , ενώ θα συνεχίσει να καινοτομεί και να διαφοροποιείται με επιπλέον εμπειρίες και υπηρεσίες με βάση το υδάτινο στοιχείο.

Τα οφέλη για την ελληνική οικονομία και τον τουρισμό

Δεδομένης της παρουσίας της CaptainBook στην Ελλάδα, με την ομάδα της να βρίσκεται σε Αθήνα, Νάξο και Θεσσαλονίκη, η χώρα θα επωφεληθεί σημαντικά από αυτή τη συνεργασία, καθώς αποτελεί πρωταρχικό προορισμό για ιστιοπλοΐα και ναυσιπλοΐα.

Η επέκταση και οι αυξημένες δραστηριότητες θα οδηγήσουν σε οικονομική ανάπτυξη στις τοπικές αγορές όπου δραστηριοποιείται η CaptainBook, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της αύξησης των επενδύσεων στους τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού.
Οι βελτιωμένες και καινοτόμες προσφορές σε ιστιοπλοϊκές εκδρομές και ναυλώσεις μπορούν να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες στην Ελλάδα, ενισχύοντας την τοπική τουριστική βιομηχανία.

Τέλος, οι Έλληνες προμηθευτές, χειριστές σκαφών και άλλοι ενδιαφερόμενοι στον τουρισμό και τη ναυτιλιακή βιομηχανία θα βρουν νέες ευκαιρίες για συνεργασία και ανάπτυξη μέσω συνεργασιών με την CaptainBook.

Ο Jerome Bajou, Co-Founder and CEO της CaptainBook.io, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρισκόμαστε προ των πυλών μιας σημαντικής χρηματοδότησης από έναν στρατηγικό μας εταίρο, επένδυση που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των διεθνών οργανισμών και της αναγνώρισης της δυναμικής μας.

Η χρηματοδότηση αυτή θα μας προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία, τεχνογνωσία και μοναδικές ευκαιρίες για να απογειώσουμε το δυναμικό μας και να συμβάλλουμε στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών αγορών όπου δραστηριοποιούμαστε.

Η επένδυση είναι μια από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στον τομέα της ταξιδιωτικής τεχνολογίας στην Ελλάδα έως σήμερα και πιστεύεται ότι εξασφαλίζει στην Ελλάδα μια θέση στο διεθνές προσκήνιο.

Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με όραμα και μεράκι για να εξελίσσουμε καθημερινά την CaptainBook και να δικαιώνουμε τους εταίρους μας που μας εμπιστεύονται ξανά και ξανά».

To άρθρο CaptainBook: Επισφραγίζει την εμπιστοσύνη των στρατηγικών εταίρων με νέα χρηματοδότηση ύψους 2 εκατ. ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button