ΕνημέρωσηΟικονομία

Την πλήρη εξαγορά της Ubatt GmbH ανακοίνωσε η Sunlight Group – Galaksias Portal News

Η Sunlight Group ανακοίνωσε την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την εξαγορά του υπόλοιπου 50% του μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής θυγατρικής της, Ubatt GmbH, μέλος του Ομίλου Olympia. «Αυτή η στρατηγική κίνηση αντικατοπτρίζει τη σταθερή δέσμευση της Sunlight να προωθήσει τον τομέα των ΑΠΕ, εστιάζοντας σε βιώσιμα υλικά» επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

Ακόμη, σημειώνεται ότι με την απόκτηση του υπόλοιπου ποσοστού της Ubatt GmbH, η Sunlight ενισχύει την εδραίωσή της στη γερμανική αγορά ΑΠΕ, προωθώντας την καινοτομία και επιταχύνοντας τη μετάβαση σε καθαρές και βιώσιμες πρακτικές. Η Ubatt GmbH υπήρξε βασικός παίκτης στην πρωτοπόρα εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών ανακύκλωσης, με τη συγκεκριμένη εξαγορά να σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι της Sunlight προς ένα περισσότερο πράσινο μέλλον.

Η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί μέσω της Sunlight Recycling, θυγατρικής της Sunlight Group, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης της εξαγοράς από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού στις οποίες υπόκειται η λήψη της επίσημης απόφασης.

Η Ubatt GmbH συλλέγει σήμερα σε ετήσια βάση περισσότερους από 58.000 τόνους χρησιμοποιημένων μπαταριών, τόσο μολύβδου όσο και λιθίου, και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον τομέα ανακύκλωσης του Ομίλου μαζί με την Sunlight Recycling και την ECORBA στην Ιταλία.

Η συμφωνία για την εξαγορά της Ubatt ακολουθεί την απόφαση – ορόσημο που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2023, με την οποία η SunlightGroupολοκλήρωσε με επιτυχία την απόσχιση του κλάδου Ανακύκλωσης Συσσωρευτών μολύβδου – οξέος και άλλων υλικών μολύβδου (Κλάδος Ανακύκλωσης), ιδρύοντας τη Sunlight Recycling για την επιτάχυνση της επέκτασης στην παγκόσμια αγορά χρησιμοποιημένων μπαταριών.

Ο Λάμπρος Μπίσαλας, διευθύνων σύμβουλος της Sunlight Group, τόνισε:«Η εξαγορά της Ubatt αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την επέκταση του αποτυπώματός μας στην παγκόσμια αγορά ανακύκλωσης μπαταριών. Αυτή η στρατηγική κίνηση ευθυγραμμίζεται με την αποστολή της Sunlight να προωθήσει θετικές αλλαγές στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενισχύοντας τις κοινότητες και τις βιομηχανίες με καθαρές, αποδοτικές και αξιόπιστες λύσεις μπαταριών.

Είμαστε βέβαιοι ότι η συγκεκριμένη εξαγορά θα συμβάλει στην υλοποίηση του οράματός μας για έναν πιο βιώσιμο και περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένο κόσμο σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιούμαστε ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την εφοδιαστική μας αλυσίδα με περισσότερα και βιώσιμα υλικά».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ubatt ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Sunlight, για την ενοποίηση των θυγατρικών της στο πλαίσιο ενός μοντέλου που βασίζεται σε επιχειρηματικές πλατφόρμες.

Η πρωτοβουλία αυτή ενισχύει τη λειτουργική αποδοτικότητα, προωθώντας σημαντικές συνέργειες στη συλλογή και ανακύκλωση χρησιμοποιημένων μπαταριών, προς όφελος των κοινωνιών, των πελατών, των μετόχων, των εμπλεκόμενων μερών και των περισσότερων από 3.600 εργαζομένων του Ομίλου Sunlight.

Ταυτόχρονα, ενισχύει τη θέση της Sunlight στην ανακύκλωση χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου και λιθίου, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο και υπογραμμίζοντας τη σταθερή προσήλωση του Ομίλου στη βιωσιμότητα ως βασικού παγκόσμιου παίκτη στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Την πλήρη εξαγορά της Ubatt GmbH ανακοίνωσε η Sunlight Group δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button