ΕνημέρωσηΟικονομία

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Μανώλη Μαυρομμάτη και την σύζυγό του – Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν ο Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγος του Ειρήνη Βενιέρη, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (18/2) στο διαμέρισμά τους, στο Κολωνάκι.

Ο δημοσιογράφος και πρώην ευρωβουλευτής διασωληνώθηκε το βράδυ της Κυριακής και φέρει σοβαρά εγκαύματα, σε ποσοστό 18%. Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση της συζύγου του η οποία φέρει εγκαύματα σε ποσοστό 40% και υποστηρίζεται και εκείνη μηχανικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Στο νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, αναφέρεται:

1. Γνωρίζεται ότι 18/02/2024 (05:00 hrs) διακομίσθηκαν μέσω Σ/ΕΚΑΒ , στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», μετά από απεγκλωβισμό από οικιακή πυρκαγιά (επί της οδού Αναyνωστοπούλου στο Κολωνάκι) οι ασθενείς:

α.- Ο αθλητικογράφος και πρώην Βουλευτής, Μανώλης Μαυρομάτης, (82) ετών, με Θερμικά Εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα κάτω άκρων, κορμού, αριστερού άνω άκρου και τριχωτό κεφαλής, Συνολικής Εγκαυματικής Επιφάνειας 18% της Ολικής Επιφάνειας Σώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

β.- Η Ειρήνη Μαυρομάτη 80 ετών (σύζυγος), με Θερμικά Εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα προσώπου, άνω και κάτω άκρων και κορμού, με μεγαλύτερη προσβολή της αριστερής πλευράς του σώματος, Συνολικής Εγκαυματικής
Επιφάνειας (40%) της Ολικής Επιφάνειας Σώματος και με στοιχεία εισπνευστικού εγκαύματος.

Η ασθενής διασωληνώθηκε λόγω επαπειλούμενου αεραγωγού και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

Υποβλήθηκε σε εσχαροτομές στην αριστερή άκρα χείρα και το αντιβράχιο.

2. Οι ασθενείς νοσηλεύονται στην Μονάδα Εγκαυμάτων, στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και η κατάστασή τους κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, για τις επόμενες (48) ώρες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button