Επικαιρότητα

Στο μικροσκόπιο οι εκκρεμείς συντάξεις – Με… fast track διαδικασίες η έκδοση (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο μικροσκόπιο οι εκκρεμείς συντάξεις – Με… fast track διαδικασίες η έκδοση (vid)

Από το Ηράκλειο, όπου βρίσκεται, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Τσακλόγλου εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σημαντική μείωση του αριθμού των εκκρεμών συντάξεων , κάνοντας λόγο για μια τιτάνια προσπάθεια σε Πανελλαδικό επίπεδο – -«Έχει γίνει τεράστια πρόοδος στις εκκρεμείς συντάξεις»

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία των πολιτών στο ζήτημα της απονομής συντάξεων, με τους εργαζόμενους να σηκώνουν τα χέρια ψηλά λόγω της δραματικής υποστελέχωσης, αλλά και της σωρείας λαθών μέσω της διαδικασίας fast track καθώς όπως υποστηρίζουν το ηλεκτρονικό σύστημα δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα για το σύνολο των ταμείων των ασφαλισμένων.

Από το Ηράκλειο, όπου βρέθηκε την Παρασκευή (29/3), ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο οποίος πραγματοποίησε επαφές στον ΕΦΚΑ και στα τοπικά υποκαταστήματα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σημαντική μείωση του αριθμού των εκκρεμών συντάξεων , κάνοντας λόγο για μια τιτάνια προσπάθεια σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Μετά και τις δηλώσεις περί 1.161 εκκρεμείς συντάξεις σε επίπεδο Κρήτης, το κλίμα δυναμιτίστηκε στις τάξεις των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ Ηρακλείου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι μόνο για την Ανατολική Κρήτη, οι εκκρεμείς συντάξεις αγγίζουν τις 2.500.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην προκήρυξη 700 θέσεων για τον ΕΚΦΑ σε Πανελλαδικό επίπεδο, με τους συνδικαλιστές εργαζόμενους να κάνουν λόγο για σταγόνα στον ωκεανό καθώς θα υπάρξει ενίσχυση με μόλις δύο άτομα στον ΕΦΚΑ Ηρακλείου.

Ο κ. Τσακλόγλου υποστήριξε ότι έγινε μια τιτάνια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια στο ζήτημα της απονομής συντάξεων καθώς μειώθηκε σημαντικά και ο χρόνος αναμονής, με τον υφυπουργό να αναφέρεται και στην επικείμενη στελέχωση του ΕΦΚΑ με εκατοντάδες εργαζόμενους σε επίπεδο Ελλάδας.  

Δραματική, ωστόσο, εικόνα παρουσιάζουν εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ Ηρακλείου, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας.  Και όλα αυτά με φόντο την υποστελέχωση αλλά και τα λάθη που καταγράφονται σε πολλές περιπτώσεις με τη διαδικασία fast track στις εκκρεμείς συντάξεις.  Στο 81% των περιπτώσεων , οι συντάξεις είναι ακριβείς, απάντησε ο υφυπουργός Εργασίας.

Δείτε εκτενές ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button