ΑθλητικάΕνημέρωση

Το 61% των Γάλλων πιστεύει ότι ο Πούτιν είναι πραγματική απειλή για τη χώρα τους

Το 61% των Γάλλων πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αντιπροσωπεύει μία πραγματική απειλή για την ασφάλεια της Γαλλίας, έναντι 24% που πιστεύει ότι συνιστά απειλή για κάποιες χώρες της ΕΕ αλλά όχι για τη Γαλλία και 15% που εκτιμά ότι δεν συνιστά απειλή ούτε για τη Γαλλία ούτε για οποιαδήποτε άλλη χώρα μέλος της ΕΕ. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Ιστιτούτου Elabe οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού BFMTV.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 60% των Γάλλων εκτιμούν ότι σε βάθος χρόνου ο Ρώσος πρόεδρος θα επιτεθεί σε κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, κυρίως δε στις όμορες χώρες όπως η Φιλανδία, η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Πολωνία. Αντιθέτως το 23% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι αυτό δεν θα συμβεί. Επίσης το 54% εκτιμά ότι η Γαλλία θα πρέπει να εξακολουθήσει να ενισχύει την Ουκρανία στον πόλεμο της κατά της Ρωσίας σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν και κάποια όρια και ότι η Γαλλία δεν θα πρέπει να έρθει σε πόλεμο με τη Ρωσία ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται ήττα της Ουκρανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιθέτως το 24% τάσσεται υπέρ ενός πολέμου χωρίς όρια κατά της Ρωσίας ενώ το 21% εκτιμά ότι η Γαλλία θα πρέπει να αφήσει την Ουκρανία να αμυνθεί μόνη της. Τέλος σε ό,τι αφορά το κόμμα που οι Γάλλοι εμπιστεύονται περισσότερο για να αντιμετωπίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία το 34 % δηλώνει ότι εμπιστεύεται το ακροδεξιό κόμμα της Μαρί Λεπέν το 32% ότι εμπιστεύεται τα κόμματα της προηγείται της πλειοψηφίας υπό τον Μακρόν, το 31% τους κεντροδεξιούς Ρεπουμπλικάνους και το 24% τους Σοσιαλιστές

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button