Επικαιρότητα

“Εάν είχαμε πιέσει περισσότερο το 1974 θα είχαμε πάρει ολόκληρη την Κύπρο” – Galaksias.com

Τι ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε Τούρκους αξιωματούχους

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την Κύπρο, μιλώντας σε Τούρκους αξιωματούχους.

Όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, ο Ερντογάν δήλωσε πως εάν η Τουρκία είχε πιέσει περισσότερο το 1974 θα είχε πάρει όλη την Κύπρο.

«Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας. Στην ‘’ειρηνευτική επιχείρηση’’ του 1974 μαρτύρησαν 498 στρατιώτες μας από όλες τις γωνιές της χώρας μας, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ιδιώτες. Παρ’ όλες τις πιέσεις, αν δεν υπήρχε η επέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η ”Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Στην πραγματικότητα, ίσως αν είχαμε πιέσει προς τα νότια, να μην υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος να ήταν εντελώς δική μας» είπε ο Ερντογάν, σε μια δήλωση που δεν έχει ξανακάνει στο παρελθόν.

Επίσης ο πρόεδρος της Τουρκίας υποσχέθηκε η χώρα να πάρει δεύτερο αεροπλανοφόρο και μη επανδρωμένα υποβρύχια. «Η Τουρκία έχει πολλούς εχθρούς και πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο» σημείωσε.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button