Επικαιρότητα

“Καλούμε το λαό να παραμείνει σταθερός στη πίστη του τα ιερά και τα όσια του Γένους μας” – Galaksias.com

“Στους δύσκολους αυτούς καιρούς των πολλών ανατροπών, καλούμε τον λαό του Θεού να εντείνει την προσευχή του και να μείνει σταθερός στην πίστη του, τα ιερά και τα όσια του Γένους μας”…

Νέο δελτίο εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου καλώντας τους πιστούς να παραμείνουν “σταθεροί και κρατώντας τις παραδόσεις”, με αφορμή φυλλάδια «Χιλιαστών» ή «Μαρτύρων του Ιεχωβά» που διακινούνται το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

“Πλήθος ανθρώπων του τόπου και της ευρύτερης περιοχής επικοινώνησαν με την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου ενημερώνοντας ότι οργανωμένες ομάδες που ανήκουν στους «Χιλιαστές» ή «Μάρτυρες του Ιεχωβά» κινούνται στην Κίσαμο και την ευρύτερη περιοχή, διανέμοντας φυλλάδια, καλώντας τους αποδέκτες όπως επικοινωνήσουν, διαδικτυακά ή ταχυδρομικά μαζί τους, εάν θέλουν να βρουν απαντήσεις στο «Ποιο είναι το νόημα της ζωής», «Φταίει ο Θεός για τα βάσανα μας» κ.α., καθώς όπως γράφουν: «Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θα χαρούν να εξετάσουν την Αγία Γραφή μαζί σας».

 

Προς ενημέρωση του λαού του Θεού ως και των παραληπτών των φυλλαδίων αυτών, η Ιερά Μητρόπολη αναφέρει ότι:

Α. Η ομάδα των Χιλιαστών ή Μαρτύρων του Ιεχωβά, όπως οι ίδιοι αποκαλούνται, εμφανίστηκε στο τέλος του προπερασμένου αιώνα (1870), στην Αμερική από τον πάστορα, κατά άλλους έμπορο, Κάρολο Τέηζ Ρώσσελ, στη δε Ελλάδα περί το 1912.

Β. Βασικές, ουσιαστικές και δογματικές διαφορές χωρίζουν τον Χριστιανισμό και την Ορθόδοξη Εκκλησία από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Ανάμεσα στα πολλά και τα εξής: Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά:

1. Αρνούνται την Αγία Τριάδα, για την Οποία γράφουν πώς η Τριαδική διδασκαλία προέρχεται από τη “διάνοια του Σατανά”.

2. Αρνούνται την Θεότητα του Χριστού και του Αγίου Πνεύματος.

3. Αρνούνται την σωματική Ανάσταση του Χριστού.

4.Αρνούνται την Εκκλησία και τα άγια Μυστήρια Της.

5. Αρνούνται την αθανασία της ψυχής.

6. Αρνούνται την Θεοτόκο Μαρία (Παναγία) και το Αειπάρθενον Αυτής.

7. Αρνούνται τους Αγίους της Εκκλησίας.

8. Αρνούνται τον Τίμιο Σταυρό.

9. Αρνούνται τις Ιερές Εικόνες.

10. Αρνούνται τις μεγάλες εορτές της Χριστιανοσύνης: τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

11. Αρνούνται την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας.

12. Αρνούνται τον νηπιοβαπτισμό.

13. Αρνούνται την μετάγγιση αίματος.

14. Αρνούνται να υπηρετήσουν, ως μάχιμοι, την Πατρίδα.

15. Διδάσκουν ότι η Δευτέρα Παρουσία έγινε το 1914 και ότι σύντομα θα έλθει ο Χριστός να ιδρύσει επί της γης χιλιετή βασιλεία Του (εξ ου και η ονομασία τους «Χιλιασταί»).

16. Χρησιμοποιούν την Αγία Γραφή, την οποία παρερμηνεύουν, παραποιούν, σύμφωνα με τις δικές τους πεποιθήσεις, αποκομμένη από την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας.

17. Τα Περιοδικά «Σκοπιά» και «Ξύπνα» είναι όργανα των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

“Στους δύσκολους αυτούς καιρούς των πολλών ανατροπών, καλούμε τον λαό του Θεού να εντείνει την προσευχή του και να μείνει σταθερός στην πίστη του, τα ιερά και τα όσια του Γένους μας, σύμφωνα και με την προτροπή του Αποστόλου Παύλου:

«…γρηγορείτε, στήκετε εν τη πίστει, ανδρίζεσθε, κραταιούσθε» (Να είστε σε εγρήγορση, μένετε στέρεοι στην πίστη, να είστε γενναίοι και δυνατοί), (Α΄ Κορ.16, 13-14), «στήκετε και κρατείτε τας παραδόσεις», (μείνετε σταθεροί και κρατείστε τις παραδόσεις» (Β’ Θεσσ.β,15)”

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button