Κόσμος

Μεγάλο «διπλό» (17-13) για τη Βουλιαγμένη στην έδρα της Μπαρτσελόνα – Galaksias.com

Με μία εμφάνιση που θύμισε την περσινή ομάδα-έκπληξη, η οποία έφτασε ως την τετράδα του Champions League, η Βουλιαγμένη επιβλήθηκε 17-13 στην Ισπανία της Μπαρτσελόνα, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των “16” του Euro Cup πόλο ανδρών.

Το συγκρότημα του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς ήταν εμφανώς ανώτερο των Καταλανών για τρία οκτάλεπτα και απέκτησε πολύ μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά, την οποία θα κληθεί να “σφραγίσει” στη ρεβάνς της 23ης Μαρτίου, στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν ο ΝΟΒ στο φετινό Champions League δεν μπόρεσε να κάνει πορεία ανάλογη με την περσινή και αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, το Euro Cup είναι σίγουρα μία διαφορετική υπόθεση. Χάρη στην πιεστική της άμυνα, η Βουλιαγμένη έδωσε πολύ γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, πήρε από την αρχή το προβάδισμα και, με ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας και πολυφωνίας στην επίθεση, αύξανε συνεχώς τη διαφορά ως το 11-5 του ημιχρόνου και το 15-8 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο η Μπαρτσελόνα επιχείρησε την αντεπίθεσή της και πέτυχε τέσσερα αναπάντητα γκολ για να μειώσει σε 15-12 και 16-13, αλλά ο Καλογερόπουλος σκόραρε στην εκπνοή σε κενή εστία (είχε προωθηθεί ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων) και διαμόρφωσε το τελικό 17-13.

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 2-6, 3-4, 5-2

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαιτητές: Σεβέρο (Ιταλία), Κόβατς (Αυστρία)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Αντρέι Ιόσεπ): Γιορέτ, Βέιτς 2, Π. Λινάρες, Βαλς 5, Πρατ 1, Ραμόν 3, Μπερτράν, Βιγιαμαγιόρ, Αντράντε 1, Γκόμα 1, Βίνας, Ανγκελέσκου, Μ. Λινάρες

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 3, Σπάχιτς, Καλογερόπουλος 3, Αλμύρας 2, Ούμποβιτς 2, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ 2, Καστρινάκης 1, Καπότσης 2, Κουρούβανης, Κωνσταντόπουλος, Ανδρεάδης

Νίκη στο τέλος για τον Πανιώνιο, 12-11 τη Στεάουα, στο Βουκουρέστι η πρόκριση

Οριακή νίκη με 12-11 πέτυχε ο Πανιώνιος επί της Στεάουα στη Νέα Σμύρνη, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των “16” του Euro Cup ανδρών στην υδατοσφαίριση. Οι δύο ομάδες άφησαν έτσι ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά, η οποία θα κριθεί στη ρεβάνς του Βουκουρεστίου, στις 23/3.

Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να επιβάλλει το δικό του παιχνίδι, αφενός γιατί είχε άσχημα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (2/7 στο πρώτο ημίχρονο), αφετέρου γιατί δεν βρήκε τρόπο να σταματήσει τον πιο επικίνδυνο παίκτη της Στεάουα, τον Βλαντ Γκεοργκέσκου, που “σήκωνε” σχεδόν μόνος του το σκοράρισμα για την ομάδα του.

Το “μομέντουμ” άλλαξε στην τρίτη περίοδο, όταν με ένα απίθανο γκολ του Μουρίκη από τα 2μ. και έναν “κεραυνό” του Μοσκόφ από την περιφέρεια, οι “κυανέρυθροι” πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα στο σκορ (6-5), για να ακολουθήσει μάλιστα χαμένο πέναλτι του Γκεοργκέσκου (του γλίστρησε η μπάλα).

Αν και οι Ρουμάνοι κατάφεραν, χάρη στη σκληρή τους άμυνα, να κρατηθούν στο ματς ως τις αρχές του τέταρτου οκταλέπτου, ο Πανιώνιος κατάφερε να ξεφύγει 11-8, 3.45 πριν τη λήξη, με τον Κοπελιάδη να δίνει δύο καθοριστικές λύσεις στον παίκτη παραπάνω.

Εκεί, όμως, οι παίκτες του Κώστα Δήμου έπαθαν… μπλακ-άουτ, έκαναν δύο λάθη σε επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα και ο Γκεοργκέσου (που είχε “σιγήσει” στο β΄ ημίχρονο) με δύο διαδοχικά γκολ ισοφάρισε 11-11, 50 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Μία λόμπα του Μοσκόφ στα 29΄΄ έδωσε τη νίκη στον Πανιώνιο, αλλά η πρόκριση θα κριθεί στο Βουκουρέστι.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 3-1, 5-5

Διαιτητές: Στανόγεβιτς (Σερβία), Κόριζνα (Πολωνία)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης 3, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης, Παπάκος, Γραμματικός, Καλαϊτζής, Μοσκόφ 4, Μουρίκης 1, Γούνας 4, Παυλοστάθης, Καπετανάκης, Λιμαράκης

ΣΤΕΑΟΥΑ (Μπόγκνταν Ρατ): Τικ, Βούσκοβιτς 1, Γκεοργκέσκου 6, Φουλέα 2, Μπότα 2, Νεάμτου, Κλίκοβατς, Αντίπα, Τέπελους, Οάντα, Ιουντεάν, Γκοάντα, Ντράγκουσιν

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button