Υγεία & Διατροφή

Στο Λονδίνο το ορθόδοξο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – Galaksias Portal News

Τελέστηκε στις 11.00 π.μ. (ώρα Aγγλίας) το πρωί της Τετάρτης το ορθόδοξο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, με την παρουσία της συζύγου, των παιδιών και των εγγονιών του.

Την επιμνημόσυνη δέηση διοργάνωσε η οικογένειά του και έλαβε χώρα στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Δυτικό Λονδίνο, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Σοφίας έχει συναισθηματική αξία για την οικογένεια, καθώς εκεί παντρεύτηκαν ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ, πριν από 29 χρόνια.

Την επιμνημόσυνη ομιλία έκανε ο γιος του τέως, Παύλος.

Η τελετή ήταν ανοιχτή για το κοινό, με περίπου 150 παρευρισκόμενους. Παύλος και Νικόλαος ευχαρίστησαν τον κόσμο και όσους τίμησαν τον πατέρα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Γουίνδσορ, παρουσία μελών από όλες τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης.

Από την τελετή, ωστόσο, απουσίαζε ο βασιλιάς Κάρολος, που δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί, καθώς έχει μειώσει τις βασιλικές του υποχρεώσεις, δεδομένου ότι υποβάλλεται σε θεραπείες μετά τη διάγνωση του καρκίνου.

Απόντες ήταν ακόμη η Κέιτ Μίντλετον, όπως ήταν αναμενόμενο, που αναρρώνει στο σπίτι της μετά την εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα, αλλά και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο οποίες ακύρωσε την παρουσία του την τελευταία στιγμή, επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button