ΕνημέρωσηΟικονομία

Διεθνής διάκριση στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής – Galaksias Portal News

Επαίνους έλαβε η ΤΙΤΑΝ, για 2η συνεχή χρονιά, ως μία από τις εταιρίες που ηγούνται παγκοσμίως στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, λαμβάνοντας την ανώτατη βαθμολογία «Α» από τον μη κερδοσκοπικό παγκόσμιο περιβαλλοντικό οργανισμό CDP, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, έλαβε την υψηλή βαθμολογία «Α-» στην ασφάλεια των υδάτων και συνεπώς αναδεικνύεται ως μία εκ των τριών εταιριών στον κλάδο που κατατάσσονται στην κορυφή και στις δύο κατηγορίες. Η σταθερή αναγνώριση σε ανώτατο επίπεδο από τον CDP υπογραμμίζει τη δέσμευση της ΤΙΤΑΝ να προωθήσει την πράσινη ανάπτυξη, σύμφωνα με τη στρατηγική του για το 2026, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η εταιρία, η οποία είναι μία από τις 346 που έλαβε την ανώτατη βαθμολογία «Α» στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε σύνολο 21.000 εταιριών παγκοσμίως από όλους τους κλάδους, παραμένει στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών μείωσης CO2 και βιωσιμότητας στον κλάδο των δομικών υλικών, συμβάλλοντας σημαντικά στην παγκόσμια προσπάθεια για έναν κόσμο με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.

Από το 2020, ο Όμιλος έχει μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά περίπου 10%. Το 2023 σηματοδοτήθηκε από την έναρξη του IFESTOS, του πρωτοποριακού έργου δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα της εταιρίας στην Ελλάδα και του μεγαλύτερου του είδους του στην Ευρώπη, το οποίο θα δεσμεύει 1,9 εκατομμύρια τόνους CO2 ετησίως.

Η ανώτατη βαθμολογία από το CDP ακολουθεί μια σειρά διακρίσεων του Τιτάνα από παγκόσμιες εταιρίες αξιολόγησης, όπως η αξιολόγηση «AA» για τρία συνεχόμενα χρόνια από την MSCI ESG και το «Prime status» στην εταιρική της βαθμολόγηση από την ISS ESG.

Επιπρόσθετα, ο ΤΙΤΑΝ έλαβε το ασημένιο σήμα από την Eco Vadis και υψηλές βαθμολογίες στις αξιολογήσεις της S&P Global, σύμφωνα με την οποία ο ΤΙΤΑΝ βρίσκεται στο 10% των κορυφαίων εταιριών του κλάδου δομικών υλικών, και της Moody’s Analytics.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο ΤΙΤΑΝ: Διεθνής διάκριση στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button