ΕνημέρωσηΠολιτική

Ζημιωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ από το συνέδριο, άκαιρη η παρέμβαση Τσίπρα – Κυριαρχία ΝΔ στις ευρωεκλογές – Galaksias Portal News

Οι πολίτες θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε κερδισμένος από το Συνέδριο σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll ενώ και η παρέμβαση Τσίπρα δεν βοήθησε την κατάσταση.

Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να έχει μια εύκολη επικράτηση στις ευρωεκλογές σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll καθώς στην εκτίμηση ψήφου προηγείται με 20 μονάδες από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ να παγιώνεται στην τρίτη θέση, ενώ διψήφιο νούμερο καταγράφει και η Ελληνική Λύση.

Στην ερώτηση πόσο ενίσχυσε τον ΣΥΡΙΖΑ το Συνέδριο το 59,9% λέει καθόλου, το 16,5% λίγο, το 10,7% αρκετά, και μόλις το 8,6% πολύ.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 47,9% λέει πως βοήθησε λίγο ή καθόλου ενώ το 47,1% πως βοήθησε πολύ ή αρκετά.

Όσο για το αν θα συνεχιστούν τα φαινόμενα εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ το 40,3% των ψηφοφόρων του λέει μάλλον ναι, το 35,2% ναι, το 10,8% μάλλον όχι και το 10,3% όχι.

Στο ερώτημα αν η απόφαση να μην γίνουν εσωκομματικές εκλογές ενδυνάμωσε τον Στέφανο Κασσελάκη το 80% λέει ναι ή μάλλον ναι ενώ το 18,5% όχι ή μάλλον όχι.

Στο αν βοήθησε η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα το 46,5% θεωρεί πως όχι, το 20,2% πως μάλλον όχι, το 13,2% μάλλον ναι και το 11,8% ναι.

Στο ίδιο ερώτημα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ λένε κατά 42% όχι και κατά 19% μάλλον όχι ενώ ναι λέει το 20,2% και μάλλον ναι το 13,3%.

Στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σαφές προβάδισμα με 33,9% έναντι 13,9% του ΠΑΣΟΚ και 11,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 10,2%, το ΚΚΕ με 10,1%, η Νίκη με 4,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, η Νέα Αριστερά με 3,3%, οι Σπαρτιάτες με 2,7% και το ΜέΡΑ25 με 2,6%.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση άνοδο στα ποσοστά τους παρουσιάζουν μόνο η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ ενώ πτώση καταγράφουν τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ.

To άρθρο Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ζημιωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ από το συνέδριο, άκαιρη η παρέμβαση Τσίπρα – Κυριαρχία ΝΔ στις ευρωεκλογές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button