ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ποιον προσπαθείτε να καλύψετε κύριε Δένδια ; – Galaksias Portal News

Μετά από ένα τέτοιο πρωτοσέλιδο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Ζούγκλας» θα ανέμενε ο κάθε λογικός πολίτης πως η  πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, δηλαδή ο υπουργός Νίκος Δένδιας θα έσπευδε να ενημερώσει την ελληνική κοινή γνώμη σχετικά με τα όσα καταδεικνύει η επίμαχη αυτή ανάρτηση.

Η «Ζούγκλα» απευθύνθηκε στις στρατιωτικές Αρχές ζητώντας ανακοίνωση και τοποθέτηση έναντι όλων αυτών που δημοσιεύθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιθέτως, συνέβη το εξής παράδοξο. Διακινήθηκαν πληροφορίες μέσω κύκλων οι οποίοι έσπευδαν off the record να εξηγήσουν τα ανεξήγητα.

Ξεκινάμε από το εξής δεδομένο. Όσα συμβαίνουν στο στράτευμα αφορούν όλους τους Έλληνες οι οποίοι στηρίζουν με το υστέρημά τους τα πανάκριβα οπλικά συστήματα, την εκπαίδευση των ανθρώπων που τα χειρίζονται και βεβαίως τους μισθούς αυτών των ανθρώπων.  Με λίγα λόγια, ο μοναδικός χορηγός και πραγματικός επενδυτής στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο Ελληνικός λαός. Οι ανώνυμοι λοιπόν κύκλοι που κινούνται στη σκιά, προσπάθησαν να περάσουν την πληροφορία πως η περίφημη λευκή λιμουζίνα η οποία βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης του Αράξου, ενοικιάστηκε από τη στρατιωτική αρχή ως είθισται προκειμένου οι μοίραρχοι των συμμετεχόντων χωρών στην άσκηση «Τiger Μeet 2022» να βολτάρουν στις πίστες του στρατιωτικού αεροδρομίου.

Η επίμαχη φωτογραφία με την λιμουζίνα

«Είναι έθιμο και ανεπίσημο πρωτόκολλο», επιμένουν αυτοί οι κύκλοι. Σωστά. Μόνο που η «Ζούγκλα» έχει στη διάθεσή της την απόδειξη από την ενοικίαση της συγκεκριμένης λευκής λιμουζίνας. Μόνο που ο ενοικιαστής δεν είναι στρατιωτικός, ούτε κάποια διοίκηση της αεροπορίας ούτε έστω ένας πιλότος από όλους αυτούς που εμφανίζονται μεθυσμένοι στο περίφημο βίντεο που ήδη έχει δημοσιεύσει η «Ζούγκλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την απόδειξη την έχει άτομο το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την αεροπορική βάση, δεν έχει καμία στρατιωτική ιδιότητα και στην κατοχή του οποίου, όπως θα δούμε παρακάτω,  βρέθηκε έγγραφο – ντοκουμέντο το οποίο δεν είχε κανέναν λόγο να κυκλοφορεί εκτός ανώτερων και ανώτατων στρατιωτικών κύκλων.  Αυτό το άτομο πλήρωσε τον λογαριασμό για την λιμουζίνα.

Εδώ λοιπόν, οι κύκλοι οι οποίοι παρενέβησαν, ψεύδονται ασυστόλως. Εάν λοιπόν ψεύδονται σε αυτή την λεπτομέρεια του ρεπορτάζ τότε ποιος θα πιστέψει όλες τις άλλες δικαιολογίες και επιχειρήματα που αυτοί οι ανώνυμοι κύκλοι επιχειρούν να διοχετεύσουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μια φορά ψεύτης… πάντα ψεύτης.

Ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει και που προσθέτει νέα ερωτήματα στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός – όπως αναφέρθηκε –  ότι στα χέρια τρίτων, εκτός στρατοπέδου, και εκτός του κλειστού κύκλου της διοίκησης, της περίφημης άσκησης «Tiger Meet 2022», κυκλοφόρησε έγγραφο Τούρκου ή Τούρκων πιλότων με σχόλια και οδηγίες σχετικά με θέματα που αφορούν τις τουρκικές θέσεις για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ( και πιο συγκεκριμένα τους ισχυρισμούς περί στρατιωτικοποίησής τους από την ελληνική πλευρά). Είναι απορίας άξιον πώς ένα τέτοιο χαρτί βρέθηκε στα χέρια μη ένστολου, ο οποίος το προμηθεύτηκε προφανώς από στρατιωτικό ο οποίος συμμετείχε στην άσκηση αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», αυτό το έγγραφο μαζί με άλλα πειστήρια ήδη έχει κατατεθεί σε σχετική καταγγελία στο ΓΕΕΘΑ, επώνυμα και με υπογραφή.

Το έγγραφο – ντοκουμέντο

Αυτοί λοιπόν οι οποίοι σπεύδουν τόσο εύκολα, ανώνυμα και πάντα κάνοντας χρήση του off the record και κατηγορούν τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, θα πρέπει να το σκεφτούν δύο φορές πριν ανοίξουν το στόμα τους. Διότι εδώ συμβαίνουν πράγματα και θαύματα τα οποία επιτέλους θα πρέπει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας να δώσει αξιόπιστες εξηγήσεις.

Ο Νίκος Δένδιας, από τη στιγμή που ανέλαβε το Υπουργείο Άμυνας, δεσμεύθηκε δημοσίως πως θα αλλάξει την φιλοσοφία, την δομή και την λειτουργία του στρατεύματος, όπως επιτάσσει η νέα τεχνολογία και οι νέες συνθήκες πολέμου. Αυτό αφορά τόσο τα οπλικά συστήματα όσο και το ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό τουλάχιστον εξήγησε ο ίδιος ο υπουργός.

Το δημοσίευμα της «Ζούγκλας» καθώς και άλλα στοιχεία τα οποία συνοδεύουν αυτό το ρεπορτάζ, καταδεικνύουν περίεργες και πρωτόγνωρες συμπεριφορές μαχίμων αξιωματικών, διαφόρων βαθμίδων οι οποίες εκθέτουν το στράτευμα αφενός αλλά και την πολιτική του ηγεσία η οποία γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια πως το κάθε ευρώ που δαπανάται στο Υπουργείο Άμυνας, βγαίνει από την τσέπη και το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου. Ας αφήσουμε λοιπόν τις παρελκυστικές τακτικές και τις υπεκφυγές. Εδώ τα ερωτήματα είναι σαφή.

-Πρώτον, τι συνέβη με το περίφημο «πάρτι» με τους μεθυσμένους πιλότους στον Άραξο το 2022 ;

-Τι συνέβη με την λευκή λιμουζίνα; Ποιος την νοίκιασε και ποιος την πλήρωσε ;

-Γιατί έγγραφο το οποίο κυκλοφόρησε μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων και αφορά τουρκική πηγή βρέθηκε στα χέρια τρίτων εκτός στρατεύματος και εκτός Βάσης;

– Γιατί 24 ώρες μετά την ανάρτηση του δημοσιεύματος δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση του Υπουργού Άμυνας, ο οποίος είναι ο πολιτικός υπεύθυνος ;

Οι ισχυρισμοί των ανώνυμων στρατιωτικών κύκλων

Κύκλοι που επικοινώνησαν με τη «Ζούγκλα» ανέφεραν πως «η άσκηση Nato Tiger Meet γίνεται από το 1964 σε διάφορες χώρες και το 2022  ήταν η σειρά της  χώρα μας για πρώτη φορά να την φιλοξενήσει. Η άσκηση αυτή δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα σε πιλότους από τα κράτη που συμμετέχουν και γι’ αυτό τον λόγο γίνονται κάποια τελετουργικά για να δεθούν παραπάνω οι ιπτάμενοι.  Ένα από αυτά  τελετουργικά  το οποίο είναι γνωστό είναι να σνιφάρουν καθαρό καπνό με ευκάλυπτο η κανέλα. Είναι   ένα  τελετουργικό του εξωτερικού και συνηθίζεται. Το βίντεο που έχει αναρτηθεί  έχει τραβηχτεί στην 335 Μοίρα και συμμετέχουν  ένας Ιταλός, ένας Γερμανός, ένας Ισπανός, Έλληνες και ο Αμερικανός που λέει το λογοπαίγνιο. Σχετικά με την φωτογραφία με την λιμουζίνα, πρόκειται για τελετουργικό που έγινε στην έναρξη της άσκησης το 2022. Στο συγκεκριμένο όχημα μπήκαν  όλοι οι μοίραρχοι των ξένων χωρών που συμμετείχαν στην άσκηση και τους πηγαίνουν ως  VIP για την έναρξη. Η λιμουζίνα νοικιάστηκε για να γίνει το τελετουργικό. Οι Βέλγοι για παράδειγμα, όταν φιλοξένησαν στην χώρα τους την άσκηση είχαν βάψει μια BMW τιγρέ».

Διαβάστε επίσης:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button