Επικαιρότητα

Ο Ανδρουλάκης τρολάρει τον Κασσελάκη… εξηγώντας τι περίεργο συνέβη στη βάφτισή του στο Αρκαλοχώρι (vid)

Να συζητήσουμε τα βαφτίσια μας, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης την πληροφορία που μεταδόθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως κατά τη βάπτισή του σχηματίστηκε ένας σταυρός.

«Πάμε να ανταλλάξουμε εμπειρίες για τη βάπτισή του και τη βάπτισή μου. Θα μου πει την εμπειρία του που ακούστηκε και γράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες και θα πω κι εγώ την εμπειρία μου, που με βαφτίσανε στο Αρκαλοχώρι, στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με κάποιες περιγραφές και μαρτυρίες των ανθρώπων που συμμετείχαν, βγαίνοντας από την κολυμβήθρα σχηματίστηκε ένας ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα είχε και πράσινο χρώμα. Πιθανώς γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο Kontra Channel.

Σε αυτό το πλαίσιο, διερωτήθηκε: «Αυτή τη συζήτηση θα κάνουμε; Είναι αυτή σοβαρή αντιπολίτευση;». 

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων για το διακύβευμα της ευρωκάλπης στη συνέντευξή του στο Kontra24, καθώς και στις… «κολυμβήθρες» και τις «επιστολές του Ιησού».

Έθεσε μεταξύ άλλων θέμα σοβαρότητας στην πολιτική του τόπου ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, τονίζοντας πως για το ΠΑΣΟΚ ο στόχος της δεύτερης θέσης είναι εφικτός.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως το κόμμα του επιδιώκει στις ευρωεκλογές να αναδειχθεί σε προγραμματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με στόχο να γίνει κυβερνητική πρόταση στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμύτατη κριτική σε δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνική Λύση, λέγοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά για κολυμβήθρες και ο Κυριάκος Βελόπουλος για τις επιστολές του Ιησού ενώ «σε λίγο θα πουλάει και επιστολές του Ανδρέα Παπανδρέου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πάγια θέση του πως το κόμμα θα είναι στους νικητές των ευρωεκλογών εκφράζοντας την πεποίθηση πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι 2η δύναμη ανεξάρτητα με το τι λένε οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα.

Ερωτηθείς για το αν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ανοίξει διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε: «Τι να συζητήσουμε, για τα βαφτίσια μας;», σχολιάζοντας τις γνωστές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον σταυρό που σχηματίστηκε στην κολυμβήθρα όπου βαφτίστηκε. 

Επική μάλιστα ήταν η ατάκα για τη βάφτιση του στο.. Αρκαλοχώρι. «Εγώ βαφτίστηκα στο Αρκαλοχώρι και μόλις βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Το αγουρέλαιο “έφταιγε” για το χρώμα. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά κυρία Γιάμαλη; Να κάνουμε την αντιπολίτευση της κολυμπήθρας λέγοντας τέτοιες ανοησίες; Είχαμε έναν με τις επιστολές του Ιησού, τώρα έχουμε και τον κ.Κασσελάκη με τον σταυρό στην κολυμπήθρα», είπε χαρακτηριστικά

 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη
 

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές; Η ακρίβεια καλπάζει. Έχουμε υπερτετραπλάσια αύξηση πληθωρισμού στα τρόφιμα στην Ελλάδα τον Μάρτιο συγκριτικά με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε δηλαδή για ακρίβεια που σαρώνει τα πάντα κι έναν πρωθυπουργό τροχονόμο της ακρίβειας. Καταρρέει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αντί να το αναγεννήσουν με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, βλέπουμε παντού ελλείψεις. Τις επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος που ο πρόεδρος του τυγχάνει να είναι  υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Κατά 42% αυξήθηκαν τα  ενοίκια για τις οικογένειες τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και 51% στους φοιτητές. Είμαστε σε μια εποχή τεράστιας στεγαστικής κρίσης. Έχει γίνει πολυτέλεια στην Ελλάδα το πιο ουσιαστικό δικαίωμα, αυτό της στέγασης» επισήμανε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι απαιτείται «ισχυρή αποδοκιμασία των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας που έχουν φέρει νέες ανισότητες, συγκάλυψη, διαφθορά, σκάνδαλα, χάιδεμα στους ισχυρούς. Όσο δεν έχει έναν ισχυρό αντίπαλο ο κ. Μητσοτάκης, -σοβαρό, προγραμματικό-, τόσο θα κλιμακώνεται η αλαζονεία του».

Ερωτηθείς για τις αναφορές του κ. Κασσελάκη  στην βάπτισή του με τα «μεταφυσικά σημάδια», ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για μάννα εξ ουρανού στον κ. Μητσοτάκη.

«Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Απαξιώνουν τη συζήτηση και δίνουν δύναμη στη Νέα Δημοκρατία να το παίζει ο σοβαρός κυρίαρχος πόλος. Θέλω ο ελληνικός λαός να κρίνει ποιος έχει επιφέρει ήττες στο σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη. Αποκαλύπτω το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων  το καλοκαίρι του 2022, άδειασε το μισό Μαξίμου. Παίρνω την πρωτοβουλία με την πρόταση δυσπιστίας πριν από μερικές εβδομάδες, ξαναφεύγουν δύο του συνεργάτες. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι δικές μας επιλογές επέφεραν επώδυνες ήττες στο σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη».

«Στην πολιτική μου διαδρομή δεν έχω επιλέξει ούτε να κάνω τον διασκεδαστή ούτε να πουλάω lifestyle με την προσωπική μου ζωή. Έχω επιλέξει, νομίζω, έναν δρόμο αξιοπρέπειας, σοβαρότητας και αξιοπιστίας. Μπήκα στην πολιτική για να βελτιώσω τη ζωή του ελληνικού λαού. Να κάνω την πατρίδα μου ισχυρή. Να δώσω τη δυνατότητα στις επόμενες γενιές να έχουν πολλές ευκαιρίες. Αυτή είναι η προτεραιότητά μου. Και θέλω να σας πω, επειδή ακούω πάρα πολλά σχόλια, εν τέλει αυτό χρειάζεται ο κόσμος. Τα επικοινωνιακά τρικ ή τα σόου, στο τέλος δεν αλλάζουν τίποτα για τους πολίτες. Μπορεί να σε κάνουν  ευχάριστο και δημοφιλή για λίγο, αλλά χρήσιμο δεν σε κάνουν. Προτιμώ, λοιπόν, να είμαι χρήσιμος».

Για τον στόχο του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές 2024

Ως προς τον στόχο των ευρωεκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Το κόμμα μας θα είναι πολύ καλύτερα στην αριθμητική του πολιτικού συστήματος το βράδυ των ευρωπαϊκών εκλογών, είτε είναι η βάση οι προηγούμενες ευρωεκλογές είτε οι προηγούμενες εθνικές εκλογές. Εμένα, όμως, δεν μου φτάνει αυτό, γιατί θεωρώ προτεραιότητά μου να αγωνιστώ *να υπάρχει στις 9 Ιουνίου το βράδυ ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, το έχει ανάγκη ο τόπος και το πολίτευμά μας. Και, δεύτερον, η επιλογή αυτή να συνιστά και κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν συμβιβάζομαι, λοιπόν, με μια αριθμητική που μπορεί να με βολεύει. Ο τόπος έχει μεγάλες ανάγκες και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να έχουμε το βράδυ της 9ης Ιουνίου μια ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση».

Για Μέση Ανατολή

Αναφερόμενος στην κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Από την αρχή καταδικάσαμε τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς στο Ισραήλ. Από την άλλη, εδώ, υπάρχει μια αντίδραση από τον Νετανιάχου που έχει οδηγήσει σε ένα σφαγείο στη Λωρίδα της Γάζας. Εμείς δεν μπορούμε να ταυτιζόμαστε απολύτως με τις πολιτικές του Νετανιάχου, διότι μέσα στις πολιτικές επιλογές που κάνει στην ευρύτερη περιοχή, είναι και το δικό του αυτοσυντήρητο. Και από την άλλη έχουμε μια χώρα, η οποία έχει μια στρατηγική – και μιλώ για το Ιράν – αποσταθεροποιητική για την ευρύτερη περιοχή. Δηλαδή, προσπαθεί δια αντιπροσώπων να έχει έναν ευρύτερο ρόλο. Η Ελλάδα – όπως  και το σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών – πρέπει να έχει μια πολιτική η οποία θα είναι σταθερή προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης».

Για την τοποθέτηση Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

«Ως ευρωβουλευτής αγωνίστηκα να υπάρχει πάντα στον φάκελο της Αλβανίας η προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, να υπάρχουν τροπολογίες για τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα. Έχουμε έναν Πρωθυπουργό, που ένα ζήτημα το οποίο έχει εθνικά χαρακτηριστικά, το χειρίζεται με έναν τρόπο που πρέπει να συζητήσουμε. Τα κίνητρα του κ. Μητσοτάκη που βάζει τον κ. Μπελέρη στο ψηφοδέλτιο, είναι εθνικά ή ευρωπαϊκά; Για εμένα δεν είναι ούτε εθνικά ούτε ευρωπαϊκά, είναι εκλογικά. Και θα έπρεπε να χειρίζεται αυτά τα θέματα με μεγαλύτερο σεβασμό. Τον κ. Μπελέρη τον έχει ανάγκη η μειονότητα ως δήμαρχο στη Χειμάρρα, αυτή έπρεπε να είναι η  προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αλλά μπροστά στην προσωπική και κομματική αγωνία του κ. Μητσοτάκη να σταματήσει τις διαρροές προς τα δεξιότερα κόμματα, έκανε αυτόν τον χειρισμό. Για εμένα τα κίνητρα δεν είναι ούτε εθνικά, ούτε ευρωπαϊκά, είναι καθαρά ψηφοθηρικά» σχολίασε για την υποψηφιότητα του Φρέντυ Μπελέρη.

Για debate αρχηγών

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση του για τη διεξαγωγή debate των πολιτικών αρχηγών.

«Γιατί το αρνείται ο κ. Μητσοτάκης; Γιατί ξέρει ότι αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Διαφθορά με τα Τέμπη, διαφθορά με τα emails, διαφθορά με τις υποκλοπές. Μιλάμε για μια κυβέρνηση που παράγει διαφθορά και συγκάλυψη και προφανέστατα ούτε ο κ. Κασσελάκης θέλει να έρθει στο debate γιατί δεν ξέρει τα ευρωπαϊκά θέματα» είπε σημειώνοντας την αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόρριψη της κυβέρνησης  της πρότασης για debate.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button