Επικαιρότητα

Στη Βουλή τα σοβαρά προβλήματα της αεροναυτιλίας από τον Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κοινοβουλευτική Αναφορά με την επιστολή Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας της ΥΠΑ

Τα σοβαρά προβλήματα της αεροναυτιλίας αναδεικνύει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την κατάθεση ως Αναφοράς προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σχετικής επιστολής της Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας της ΥΠΑ.

Με τη συγκεκριμένη επιστολή, η Ένωση επισημαίνει μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο με κυριότερο την αναγκαιότητα αντικατάστασης των συστημάτων αεροναυτιλίας που βρίσκονται εκτός λειτουργίας καθώς και τις προμήθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν τα συστήματα του Κεντρικού Κτιρίου Ααεροναυτιλίας (ΚΕΠΑΘΜ) στο Ελληνικό όπου δεν υπάρχει καμία πρόοδος. Επιπλέον εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους τόσο οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΥΠΑ όσο και οι διεθνείς ομοσπονδίες Ελεγκτών

Εναέριας Κυκλοφορίας και Ηλεκτρονικών ATSEP αναφορικά με την εγκατάσταση απομακρυσμένων ψηφιακών πύργων ελέγχου. Το συγκεκριμένο έργο όπως αναφέρουν έχει βασιστεί σε μια πρόχειρη μελέτη χωρίς να ζητηθεί εμπειρογνωμοσύνη των αρμοδίων. Τέλος υπογραμμίζουν την απαξίωση της

Υπηρεσίας από την έλλειψη διοίκησης, οράματος, οργανογράμματος, προσλήψεων, χρηματοδότησης και εκσυγχρονισμού συστημάτων.

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: «Σημαντικά προβλήματα στην αεροναυτιλία από την Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας της ΥΠΑ».

Ο Βουλευτής, ν. Ηρακλείου ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης), καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,  αναφορά το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΝΗΜΑΕΚ / ΥΠΑ) με το οποίο τονίζουν μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους με το κυριότερο την αναγκαιότητα αντικατάστασης των συστημάτων αεροναυτιλίας που βρίσκονται εκτός λειτουργίας καθώς και τις προμήθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν τα συστήματα του Κεντρικού Κτιρίου Ααεροναυτιλίας (ΚΕΠΑΘΜ) στο Ελληνικό όπου δεν υπάρχει καμία πρόοδος. Επιπλέον εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους τόσο οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΥΠΑ όσο και οι διεθνείς ομοσπονδίες Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και Ηλεκτρονικών ATSEP αναφορικά με την εγκατάσταση απομακρυσμένων ψηφιακών πύργων ελέγχου.

Tο συγκεκριμένο έργο όπως αναφέρουν έχει βασιστεί σε μια πρόχειρη μελέτη χωρίς να ζητηθεί εμπειρογνωμοσύνη των αρμοδίων.

Τέλος υπογραμμίζουν την απαξίωση της Υπηρεσίας από την έλλειψη διοίκησης, οράματος, οργανογράμματος, προσλήψεων, χρηματοδότησης και εκσυγχρονισμού συστημάτων. 
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button