ΕνημέρωσηΠολιτική

Αποφασισμένη η κυβέρνηση, ανάστατη η Εκκλησία – Κρίσιμες συνεδριάσεις την Τρίτη – Galaksias Portal News

Αύριο Τρίτη (23.1.2024) συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο με κύριο θέμα το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, κι ενώ την ίδια ημέρα συγκαλείται και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να προτείνει δημοψήφισμα.

Με στόχο η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, να προωθηθεί άμεσα στη Βουλή, και να έχει ψηφιστεί μέσα στον Φεβρουάριο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καλεί την Τρίτη τους Υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έχει ήδη προηγηθεί η ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., – με το πολιτικό “μασάζ” να συνεχίζεται, στοχευμένα, ώστε να περιοριστούν οι ενστάσεις – και τώρα έρχεται η ώρα της έγκρισης του νομοσχεδίου από το Υπουργικό Συμβούλιο.

“Προεκλογική δέσμευση”

Ο στόχος δεν είναι να διχάσουμε την κοινωνία, το μήνυμα Μαξίμου και Πειραιώς, και απευθυνόμενοι σε όσους αντιδρούν απαντούν με έμφαση ότι η ισότητα στον γάμο περιλαμβάνεται στο προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ., με τον Κ. Μητσοτάκη να έχει δεσμευτεί ότι θα γίνει νόμος του κράτους μέσα στην δεύτερη τετραετία.

Σε σύνολο 158 βουλευτών στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει η εκτίμηση ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από περίπου 100 βουλευτές της Ν.Δ..

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να επιβάλλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές, ενώ όσον αφορά στους υπουργούς (βλέπε: Μ. Βορίδη) και στους υφυπουργούς που αντιδρούν, έχει διαμηνύσει ότι έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση να στηρίξουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στο σχήμα της οποίας μετέχουν.

Συνεδριάζει αύριο η Ιερά Σύνοδος

Την Τρίτη εξάλλου συνεδριάζει και η Ιεραρχία για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, λίγες ημέρες μετά την πρόταση του Αρχιεπισκόπου για δημοψήφισμα.

“Είναι τραγικό λοιπόν με ψευδοεπιχειρήματα δήθεν ισότητας και δήθεν δικαιοσύνης και δήθεν προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να επιχειρείται η αποδόμηση του ιερού της ανθρώπινης υπάρξεως που είναι ο πανύψιστος θεσμός της οικογένειας” δήλωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, δυο εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση.

“Αναταραχή” στους κόλπους της Εκκλησίας

Την ίδια ώρα υπάρχουν και Ιεράρχες οι οποίοι επιτίθενται προσωπικά στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, δημιουργώντας αναταραχή στους κόλπους της Εκκλησίας για τους χειρισμούς στο επίμαχο θέμα.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεου ότι… “και μέσα στην Εκκλησία και μέσα στην κοινωνία χρειαζόμαστε ηγέτες που να ηγούνται και όχι να άγονται”.

Το βλέμμα της Κυβέρνησης είναι στραμμένο με προσοχή στην αυριανή συνεδρίαση των Ιεραρχών και στις αποφάσεις που θα λάβουν για την τελική στάση της Εκκλησίας, δεδομένου ότι αρκετοί βουλευτές δέχονται πιέσεις από εκκλησιαστικούς κύκλους να μη στηρίξουν με την ψήφο τους το επίμαχο νομοσχέδιο.

To άρθρο Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Αποφασισμένη η κυβέρνηση, ανάστατη η Εκκλησία – Κρίσιμες συνεδριάσεις την Τρίτη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button