ΑθλητικάΕνημέρωση

Η Premier League ανακοίνωσε την εισαγωγή του ημιαυτόματου οφσάιντ από τη νέα σεζόν

H Premier League ανακοίνωσε σήμερα (11/4) της εφαρμογής της τεχνολογίας του ημιαυτόματου οφσάιντ από την επόμενη σεζόν.

Πρόκειται για μία τεχνολογία ανίχνευσης άκρων, που χρησιμοποιεί κάμερες τοποθετημένες σε όλο το στάδιο για να παρέχει την ακριβή θέση των παικτών στο γήπεδο, δίνοντας στους διαιτητές ακριβείς πληροφορίες σε δευτερόλεπτα. Το σύστημα δημιουργεί 29 σημεία δεδομένων ανά παίκτη, ιχνηλατώντας τα διάφορα μέρη του σώματος.

Να σημειωθει ότι ο όρος «ημιαυτόματο» επιλέχθηκε από τη FIFA θέλοντας να δείξει τι οι διαιτητές του αγώνα θα έχουν τον τελευταίο λόγο, μ’ έναν αποκλειστικό βοηθό VAR για να παρακολουθεί το οφσάιντ.

«Στη σημερινή συνεδρίαση των μετόχων της Premier League, οι σύλλογοι συμφώνησαν ομόφωνα στην εισαγωγή της τεχνολογίας ημιαυτόματου Οφσάιντ.

Το νέο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην Premier League την επόμενη σεζόν και αναμένεται η τεχνολογία να είναι έτοιμη να εισαχθεί μετά από ένα από τα φθινοπωρινά διεθνή διαλείμματα.

Η τεχνολογία θα παρέχει ταχύτερη και συνεπή τοποθέτηση της εικονικής γραμμής οφσάιντ, με βάση την οπτική παρακολούθηση παίκτη, και θα παράγει υψηλής ποιότητας γραφικά μετάδοσης για να εξασφαλίσει βελτιωμένη εμπειρία εντός του γηπέδου και μετάδοσης για τους υποστηρικτές», αναφέρει η ανακοίνωση της Premier League.

Η τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και στο Champions League, ενώ πιο πρόσφατα εφαρμόστηκε στο Ασιατικό Κύπελλο νωρίτερα φέτος.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button