Κόσμος

Έντεκα καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση σε βάρος του αρχαιοφύλακα – Galaksias.com

Έντεκα καταγγελίες έχουν κατατεθεί στην εισαγγελέα Κω για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση παιδιών ηλικίας 10 έως 15 ετών σε βάρος του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο, από το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Ήδη οι γονείς έξι παιδιών έχουν υποβάλλει καταγγελίες και έχουν δώσει καταθέσεις, ενώ σε εξέλιξη είναι ακόμα πέντε καταγγελίες.
Σε καταθέσεις προχωρούν και τα παιδιά μετά την εξέταση τους από ψυχολόγο του Νοσοκομείου Ρόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελία πατέρα δεκάχρονου παιδιού,πρόσφυγα κατοίκου του νησιού, ο οποίος μάλιστα κινδύνευσε να απελαθεί λόγω έλλειψης εγγράφων, ενώ οι γονείς των μαθητών οι οποίοι προχώρησαν και σε διαμαρτυρία έξω από το Αστυνομικό τμήμα Νισύρου, όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, φέρονται αποφασισμένοι να παλέψουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Όλες οι καταγγελίες αφορούν σε  περιστατικά προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας που σημειώθηκαν τα τέσσερα  τελευταία χρόνια.
Μετά τις καταγγελίες, ο φερόμενος δράστης, που διετέλεσε και ως παράγοντας στην παιδική ποδοσφαιρική ομάδα του «Πολυβώτη», έχει παυθεί από τα καθήκοντα του, ενώ δόθηκε εντολή για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας σε βάρος του.

Σοκάρουν οι περιγραφές των γονέων

Πραγματικά σοκαριστικές είναι οι περιγραφές των γονέων για τον 50χρονο αρχαιοφύλακα του μουσείου στην Νίσυρο μετά την καταγγελία 15χρονου μαθητή για σεξουαλική παρενόχληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια μητέρα ενός αγοριού 14 ετών αποκάλυψε πως ο 50χρονος προσέγγιζε παιδιά και μέσα από τις αθλητικές τους δραστηριότητες ως παράγοντας ομάδας. Κι όπως καταγγέλλει, τους έδινε ναρκωτικά και ερωτικά παιχνίδια.

«Ναι έχει δώσει… σε κάποια παιδιά από την παρέα. Μας είπε το δικό μας παιδί ότι είχε και κάμερες στην τουαλέτα, επίσης ότι το είχε κάνει τύπου ερωτική φωλίτσα. Δηλαδή έλεγε στα παιδιά φέρτε το κορίτσι σας θα σας δώσω το κλειδί», ανέφερε η μητέρα του ανήλικου.

Εμβρόντητη συγγενής αγοριού 13 ετών άκουσε τις περιγραφές του παιδιού που αποφάσισε να μιλήσει τώρα για όσα έζησε και το ίδιο μέσα στο σπίτι του 50χρονου.

«Όχι μόνο έδειχνε πορνογραφικό υλικό, αλλά κυκλοφορούσε και στο σπίτι γυμνός. Έδειχνε και τα sex toys μαζί με βίντεο κι όταν προσπάθησε να τον αγγίξει, ο συγγενής μου σηκώθηκε κι έφυγε και δεν ξαναμίλησε ποτέ για αυτό και τώρα που ήρθαν όλα στη φόρα επειδή δεν φοβήθηκε μας τα είπε όλα», είπε.
Ο φύλακας, όπως φαίνεται, δεν περιόριζε τη δράση του μόνο μέσα στο σπίτι του.

«Ο κύριος είχε καλέσει και τον γιο μου και την παρέα του στο αρχαιολογικό μουσείο, μπήκανε μέσα, τους έδειχνε διάφορα όργανα, ταινίες. Τώρα πήγε να τους κάνει μάθημα πώς θα προσελκύσουν, μία γυναίκα ένα κορίτσι. Τους έδειχνε κάποια όργανα «πρέπει να είστε ξυρισμένοι» και κατεβάζει το παντελονάκι του και λέει “να ορίστε, έτσι”», είπε ο πατέρας του 15χρονου.

Από την πλευρά του, ο 50χρονος φύλακας μιλώντας στο MEGA υποστηρίζει πως πρόκειται για καλοστημένη παγίδα εκ μέρους του πατέρα που πρώτος κατήγγειλε την δράση του.
«Ξέρω ότι είναι πλεκτάνη, είχα προηγούμενα με τον πατέρα του παιδιού αυτού. Τον είχα υπό παρακολούθηση», είπε χαρακτηριστικά ο 50χρονος.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button