Επικαιρότητα

«Η Ρωσία γίνεται η 5η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία παρά τις κυρώσεις»

Η ρωσική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,6% πέρυσι, αποκάλυψε ανάλυση του Sputnik των δεδομένων από τις εθνικές στατιστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με την έρευνα, το 2023 η Ρωσία έγινε η πέμπτη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ομάδα των 20 όσον αφορά την ανάπτυξη. Η ανάλυση έδειξε επίσης ότι η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνθηκε σε άλλες χώρες, ειδικά σε εκείνες που είναι επίσης μέρος της G7. Συγκεκριμένα, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου επιταχύνθηκε κατά 43 φορές.

Στην Ιταλία, η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνθηκε κατά τέσσερις φορές, ενώ στη Γαλλία και τον Καναδά – τρεις φορές, έδειξε η έρευνα. Η ανάλυση έρχεται αφού ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Μαξίμ Ρεσέτνικοφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το υπουργείο του αναμένει ότι η εθνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό άνω του 2% φέτος.

Η δήλωση ακολούθησε τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν που επαίνεσε τη Ρωσία ως «τη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη όσον αφορά το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) και την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης». Επίσης τον περασμένο μήνα, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Κρατική Στατιστική Υπηρεσία Rosstat ανέφερε ότι το μερίδιο της χώρας στο παγκόσμιο ΑΕΠ ανήλθε σε 3,2%. Η Rosstat πρόσθεσε ότι όσον αφορά το ΑΕΠ, η Ρωσία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο μετά την Κίνα, τις ΗΠΑ, την Ινδία και την Ιαπωνία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button