Επικαιρότητα

“Η νέα βοήθεια των ΗΠΑ κρατάει την ιστορία στη σωστή πλευρά!” – Galaksias.com

Την ικανοποίηση του για το νέο πακέτο βοήθειας, ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, εξέφρασε με τοποθέτηση του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκυ. Ο ίδιος τόνισε ότι η απόφαση αυτή “θα φέρει την Ουκρανία πιο κοντά στο «δίκαιο τέλος» της σύγκρουσης με τη Ρωσία».

Το πακέτο σχεδόν 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση για την αγορά όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και άμεση οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία. Ψηφίστηκε μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις και πολιτικές διαμάχες.

«Είμαι ευγνώμων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, και στα δύο μέρη, και προσωπικά στον Πρόεδρο Μάικ Τζόνσον για την απόφαση που κρατά την ιστορία στο σωστό δρόμο», έγραψε ο Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας ότι η βοήθεια θα «αποτρέψει την επέκταση του πολέμου» και «θα σώσει χιλιάδες και χιλιάδες ζωές».

Το Κίεβο αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ελλείψεις πυρομαχικών αφού η βοήθεια από τις ΗΠΑ – τον ​​μεγαλύτερο χορηγό της Ουκρανίας – άρχισε να στερεύει. Ο Μπάιντεν κατηγόρησε τις πρόσφατες αποτυχίες της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης, στην «αδράνεια του Κογκρέσου».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button