Υγεία & Διατροφή

Ο πρώτος θάνατος από την «ευλογιά της Αλάσκας» – Galaksias Portal News

Εδώ και τουλάχιστον εννέα χρόνια, οι γιατροί και οι νοσηλευτές της Αλάσκας έχουν μάθει για έναν ιό που προκαλεί μια σχετικά ήπια ασθένεια στην Φέρμπανκς.

Πρόκειται για τον ιό, ο οποίος είναι γνωστός ως «ευλογιά της Αλάσκας» (Alaskapox) και ήρθε πάλι στο προσκήνιο, καθώς εμφανίστηκε ένα νέο κρούσμα σε μια άλλη περιοχή της πολιτείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, οι υγειονομικές αρχές της Αλάσκας ανέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα ότι ένας άνδρας πέθανε μετά από μόλυνση με τον εν λόγω ιό.

Ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2015 και προκαλεί ήπια συμπτώματα, όπως πόνο στις αρθρώσεις και τους μυς, πρησμένους λεμφαδένες και ένα ή περισσότερα εξογκώματα ή φλύκταινες στο δέρμα.

Βέβαια, τα συμπτώματα συνήθως εξαφανίζονται μετά από μερικές εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, μια λοίμωξη με τον συγκεκριμένο ιό μπορεί να είναι περισσότερο επικίνδυνη για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο ηλικιωμένος άνδρας είναι το έβδομο κρούσμα από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός.

Ο ασθενής είχε μια κόκκινη πληγή κάτω από τη δεξιά του μασχάλη, ένιωθε κάψιμο και αίσθημα κόπωσης.

Πιστεύεται ότι το ανοσοποιητικό του σύστημα είχε εξασθενήσει, καθώς υποβαλλόταν σε θεραπεία για καρκίνο και ως εκ τούτου διέτρεχε αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τον ιό.

Ο ηλικιωμένος εισήχθη στο νοσοκομείο τον Νοέμβριο, αλλά πέθανε στα τέλη Ιανουαρίου.

Τα σημάδια της «ευλογιάς της Αλάσκας»

Το συμπέρασμα των υγειονομικών αρχών είναι ότι, ο ιός είναι γεωγραφικά πιο διαδεδομένος από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως και ότι απαιτείται μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους που ενέχει, ιδίως για τους ανοσοκατασταλμένους.

Πηγή: Science Alert

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button