Κόσμος

Μας άφησαν μόνους δηλώνει ο πατέρας της δασκάλας που κρατείται στις φυλακές της Βουδαπέστης – Galaksias.com

Ο Ρομπέρτο Σάλις, ο πατέρας της Ιταλίδας δασκάλας και ακτιβίστριας η οποία είναι προφυλακισμένη στις φυλακές της Βουδαπέστης, εξέφρασε έντονη απαισιοδοξία σχετικά με τη δυνατότητα βελτίωσης των ακραίων συνθηκών κράτησης της κόρης του.

«Μας άφησαν μόνους, η Ιλάρια θα μείνει έγκλειστη στη φυλακή της Βουδαπέστης. Ζητήσαμε να τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό στην πρεσβεία μας στην Ουγγαρία ή να έλθει – υπό περιορισμό – στο σπίτι της στην Ιταλία, αλλά μας το αρνήθηκαν», δήλωσε ο πατέρας της εκπαιδευτικού.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η ιταλική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από την δικάσιμο της τριανταεννιάχρονης γυναίκας, στις οποίες μπορούσε να δει ξεκάθαρα κανείς ότι είχε προσαχθεί στη δικαστική αίθουσα με δεμένα τα χέρια και τα πόδια με αλυσίδα.

Ο Ρομπέρτο Σάλις είχε συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι και με τον Ιταλό υπουργό Δικαιοσύνης Κάρλο Νόρντιο από την οποία όμως, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, δεν προέκυψαν νέα ενθαρρυντικά στοιχεία.

«Προβλέπω ότι η κόρη μου θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι ο Ούγγρος δικαστής να ολοκληρώσει τη δίκη, αλλά στη συγκεκριμένη φυλακή μπορείς και να πεθάνεις», υπογράμμισε ο πατέρας της Ιταλίδας κρατούμενης.

Η δασκάλα αυτή με καταγωγή από τη Μόντζα της βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με τον Ούγγρο εισαγγελέα, πριν από ένα χρόνο ξυλοκόπησε δυο νεοναζί στη Βουδαπέστη. Η ίδια δηλώνει αθώα, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισής τους επιμένουν ότι δεν υπάρχουν σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος της.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button