ΕνημέρωσηΠολιτική

Η απάντηση του υπ. Εσωτερικών για τα email – Galaksias Portal News

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν βγάζει μεν «κίτρινη κάρτα» στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ωστόσο είναι εμφανής ο εκνευρισμός, καθώς το θέμα που ανέκυψε με τα μαζικά email που εστάλησαν από το γραφείο της σε Έλληνες ψηφοφόρους του εξωτερικού, έδωσε το έναυσμα στην αντιπολίτευση να μιλά για… «παρατυπίες» και «απόπειρα  νοθείας» και να στοχοποιεί την κυβέρνηση.

Πηγές της κυβέρνησης είναι κατηγορηματικές… «Δεν υπάρχει θέμα με την κ. Ασημακοπούλου» δηλώνουν, τονίζοντας ότι θα μετέχει κανονικά στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις εκλογές του Ιουνίου.

Με άλλα λόγια, το Μέγαρο Μαξίμου «καλύπτει» την Ευρωβουλευτή, όπως επίσης και τη Νίκη Κεραμέως… Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, διέψευσε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι τα στοιχεία δόθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών,  παραπέμποντας στην ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου.

Στην απάντηση του υπ. Εσωτερικών παραπέμπει ο Κυβερνητικός Eκπρόσωπος

«Είχαμε απάντηση από τον Γ.Γ. Εσωτερικών και Οργάνωσης, Αθανάσιο Μπαλέρμπα, σύμφωνα με την οποία λέει ο κ. Μπαλέρμπας: Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, e-mails δηλαδή, εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Αυτή είναι η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών, άρα δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα, σύμφωνα και με αυτή την ανακοίνωση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Πυρά» στην αντιπολίτευση

Ο εκνευρισμός για το θέμα που ανέκυψε με την «γαλάζια» ευρωβουλευτή επιτείνεται και από το γεγονός ότι δίνεται η αφορμή στην αντιπολίτευση να θέσει θέμα διαβλητότητας της επιστολικής ψήφου, σε ένα timing που η κυβέρνηση προσπαθεί να διαλύσει κάθε τυχόν αμφιβολία για την ασφάλεια της διαδικασίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε η ερώτηση που κατάθεσε στην Κομισιόν ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

«Κλασικός ΣΥΡΙΖΑ… Είναι πραγματικά κρίμα, στο πλαίσιο της ανάγκης κάποιων να κάνουν Αντιπολίτευση για τον οποιονδήποτε λόγο, να προσπαθούν να πυρπολήσουν ή να θέσουν σε αμφισβήτηση μία κορυφαία διαδικασία – η οποία ακολουθεί όλα τα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθούνται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και τα πιο αυστηρά φίλτρα – που είναι η διαδικασία της επιστολικής ψήφου» δήλωσε ο Π. Μαρινάκης.

Για εξηγήσεις καλεί την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η κυβέρνηση παραπέμπει στην έρευνα που διετάχθη από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, σημειώνοντας παράλληλα με έμφαση ότι το ζήτημα της προστασίας προσωπικών δεδομένων είναι ένα ζήτημα περίπλοκο, που έχει απασχολήσει και τη Ν.Δ., καθώς, όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, πολλά στελέχη του κόμματος έχουν λάβει και λαμβάνουν emails από ιδιώτες ή και εμπόρους, στους οποίους δεν έχουν δώσει οι ίδιοι τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ανεξάρτητη Αρχή έχουν φτάσει περισσότερα από 100 καταγγελίες ψηφοφόρων του εξωτερικού, που έλαβαν το επίμαχο email, οι οποίοι δηλώνουν ότι τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις της είχαν δηλώσει κατά την εγγραφή τους στην πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο, όπως και στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους για τις περασμένες εθνικές εκλογές.

Τι απαντά η Ευρωβουλευτής της ΝΔ

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καλεί τώρα την «Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου να δώσει εξηγήσεις, “ποιες λίστες έχει και από που».

«Θα συνεργαστώ με την Αρχή σε ό,τι μου ζητηθεί ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια» απαντά η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., δηλώνοντας, σε ανάρτηση της, ότι το γραφείο της απέστειλε newsletters, με στοιχεία επικοινωνίας που συγκέντρωσε ως Ευρωβουλευτής στη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, ώστε να ζητήσει την άδεια να επικοινωνεί τακτικά μαζί τους και ότι δεν έλαβε προσωπικά δεδομένα από το υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο φορέα της κυβέρνησης.

 

 

To άρθρο «Φωτιές» άναψε στην κυβέρνηση η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Η απάντηση του υπ. Εσωτερικών για τα email δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button