Κόσμος

Βουτιά του υδράργυρου στους μείον 52,3 βαθμούς – Galaksias.com

Ρεκόρ αρνητικών θερμοκρασιών καταγράφουν οι Κινεζικές μετεωρολογικές υπηρεσίες σε αρκετές κωμοπόλεις της ασιατικής χώρας, με τον υδράργυρο να κατρακυλά στους μείον 52,3 βαθμούς.

Μάλιστα οι κινεζικές μετεωρολογικές αρχές ανανέωσαν τον πορτοκαλί συναγερμό για κύμα ψύχους, τη σοβαρότερη προειδοποίηση στο κινεζικό σύστημα συναγερμού που έχει τρεις βαθμούς, καθώς προβλέπουν μεγάλες πτώσεις της θερμοκρασίας στα περισσότερα τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, η θερμοκρασία που καταγράφηκε χθες, Κυριακή, στην κωμόπολη Τουερχόνγκ της κομητείας Φουγιούν ήταν η χαμηλότερη αφότου άρχισαν να τηρούνται αρχεία στη δυτική περιφέρεια Σιντζιάνγκ, καθώς καταγράφηκε στους 52,3 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν – κάτω από τη χαμηλή θερμοκρασία ρεκόρ των -51,5 βαθμών Κελσίου που είχε καταγραφεί στις 21 Ιανουαρίου 1960. Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Κίνα είναι 53 βαθμοί κάτω από το μηδέν. Καταγράφηκε στη Μοχέ, μια πόλη στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ πέρυσι στις 22 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο, οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση κατά 8 ως 12 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα μέρη της Κίνας μέχρι την Πέμπτη.

Σε τμήματα των επαρχιών Χουνάν και Γκουιζού, καθώς και στη βορειοανατολική Κίνα οι θερμοκρασίες ενδέχεται να σημειώσουν πτώση κατά περισσότερο από 20 βαθμούς Κελσίου.

Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο κάλεσε τις τοπικές κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα, συμβούλευσε τον πληθυσμό να μην εκτίθεται στο ψύχος και ζήτησε να προστατευθούν οι σοδειές και τα προϊόντα.

Η Κίνα έχει ένα σύστημα τριών βαθμών με χρώματα για να προειδοποιεί για κακοκαιρία. Το πορτοκαλί είναι για τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα και ακολουθούν το κίτρινο και το μπλε.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button