Επικαιρότητα

Στην τηλεδιάσκεψη της KEEE με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο Γιάννης Γεροντίτης – Galaksias.com

Στην δίωρη τηλεδιάσκεψη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που έλαβε χώρα την Τετάρτη 21/2/2024, πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση – με την συμμετοχή Προέδρων από τα περισσότερα Επιμελητήρια της χώρας – για την εφαρμογή του Νόμου που ψηφίσθηκε πρόσφατα στη Βουλή και με τον οποίο ορίζεται η ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, κ. Γιάννη Μασούτη για τη στήριξη που προσέφερε στην πρωτοβουλία για ίδρυση Τμημάτων Αγροτών στα Επιμελητήρια της χώρας, αλλά και όλους τους Προέδρους των Επιμελητηρίων που συμμετείχαν, για τη συμβολή τους στη διαμόρφωση του πλαισίου που θα διέπει τα Αγροτικά Τμήματα.

Όπως τόνισε ο ΥπΑΑΤ, «μετά από παλινωδίες πολλών ετών, με συντονισμένες προσπάθειες και ισχυρές πρωτοβουλίες, το θεσμικό πλαίσιο για την ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια, είναι γεγονός κι περιλαμβάνεται στο τελευταίο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ν. 5087/2024, άρθρα 50 έως και 52. Η συνεργασία με τη Διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και φυσικά με τους Προέδρους των 59 Επιμελητηρίων της χώρας μας είναι επιβεβλημένη και πρέπει να εντατικοποιηθεί, όπως συμφωνήσαμε κατά τη διάρκεια της 2ωρης διαδικτυακής μας συνάντησης».

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης κατά την οποία κατατέθηκαν απόψεις, τέθηκαν ερωτήματα και δόθηκαν διευκρινήσεις, όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γιατί μέσα από ένα ξεκάθαρο πλέον θεσμικό πλαίσιο, προχωρά ολοταχώς η ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων, που ανοίγει την πόρτα της επιχειρηματικότητας στον Πρωτογενή Τομέα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης κατά την τοποθέτηση του χαιρέτισε την πρωτοβουλία για την ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων, διότι θα σταθούν για τα Επιμελητήρια ουσιαστικά εργαλεία για τον εκσυγχρονισμό και την βελτιστοποίηση της ανταγωνιστικότητας του Τομέα. Υπογράμμισε ωστόσο, πως πρέπει να καθοριστούν εξ αρχής οι σχετικοί ΚΑΔ που θα εντάσσουν μια επιχείρηση στο Αγροτικό Τμήμα κάθε Επιμελητηρίου καθώς και εκείνο το εκλογικό μέτρο που θα είναι αντιπροσωπευτικά ικανό για την δημιουργία έδρας.

Με την εκτίμηση πως, μέσα στο επόμενο 3μηνο θα μετράμε τουλάχιστον 20-25 Αγροτικά Τμήματα, αναμένεται από την Κ.Ε.Ε.Ε. να συγκροτηθεί Επιτροπή για την επεξεργασία των προδιαγραφών που θα αφορούν στη σύσταση και στη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αγροτών.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button